in

To Stanford και το BitTorrent! Ειναι θεμα αντιληψης…

Το Standford είναι ένα από τα πανεπιστήμια που αγκαλιάζει το πρωτόκολλο ανταλλαγής δεδομένων BitTorrent δείχνοντας σε όλους πως η χρήση της τεχνολογίας αυτής μπορεί να γίνει και με νόμιμο προφίλ χωρίς απαραίτητα να πρόκειται για μια πειρατική τεχνολογία! Η Τεχνολογία από μόνη της δεν ευθύνεται φυσικά για την χρήση η οποία υπόκειται καθαρά και μόνο σε υποκειμενικά κριτήρια!

Το πανεπιστήμιο δείχνει τον δρόμο διανέμοντας στο δίκτυο που έχει στήσει τα μαθήματα, τις σημειώσεις και ότι άλλο σχετικό με το μάθημα! Για την ώρα υπάρχουν 10 μαθήματα διαθέσιμα για “κατέβασμα”! Το περιεχόμενο είναι με άδεια χρήσης Creative Commons 3.0 και είναι ελεύθερο για κατέβασμα για όσους το θελήσουν!

Μια σημαντική δράση που διευρύνει τους υποστηρικτές της σχετικής τεχνολογίας! Θα μπορούσαν σίγουρα να υπάρξουν και αντίστοιχες commercial εκδοχές που θα περιλαμβάνουν π.χ ένα monthly fee για όσους ενδιαφέρονται να γίνουν members σε κοινότητες με σχετική θεματολογία! Ένας tracker για παράδειγμα με καλής ποιότητας ταινίες του παγκόσμιου κινηματογράφου, μουσικές διανομές των studios και πακέτα προσφορών! Όλα αυτά μπορούν να συμβούν και να έχουν πολλαπλάσια οφέλη και για τους καλλιτέχνες αλλά και για τις εταιρείες αφού θα προσφέρουν καλύτερο περιεχόμενο σε τιμές που να είναι προσιτές και που παράλληλα θα επιτυγχάνουν την στροφή του κόσμου σε μη πειρατικό περιεχόμενο!

[via]

Comments

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Loading…

0

Urgent: Αναστατωση στο Twitter!

Computers: Το μελλον τα θελει touchy!