in , , ,

Συμμαχια Google – Yahoo ως απαντηση στην Microsoft; (!)

Το γνωστό θέμα της πρότασης εξαγοράς του Yahoo από την MS συνεχίζεται με την απάντηση του Google. Σίγουρα στο ποσό των 44.6 δις. δεν υπάρχει εύκολος τρόπος που να υποβαθμίσει την κίνηση του Steve Ballmer (MS CEO). Παρόλα αυτά συνεχώς το web πλημμυρίζει με φήμες, ότι νέοι παίχτες μπαίνουν στην συγκεκριμένη υπόθεση.

Ωστόσο η τελευταία μέχρι σήμερα είδηση έρχεται από το Reuters (μέσω του ίδιου του news board του Yahoo) λέγοντας ότι ο κολοσσός Google, προσφέρει μια συμμαχία με το yahoo ώστε να αποτρέψει την συμφωνία – προσφορά της Microsoft. Στην αναφορά του το Google λέει ότι αυτό και το yahoo έφτασαν στην κορυφή της αναζήτησης και έγιναν ότι είναι σήμερα, λόγω του ότι απέφυγαν μονοπωλιακά τεχνάσματα (αντίθετα με την Microsoft) και βασίζοντας στο ότι το internet είναι ελεύθερο από τέτοιου είδους πρακτικές και ‘ανοιχτό’ για τον καθένα. Έτσι βοηθάει το yahoo με συνεργασίες και μία από αυτές είναι, ότι δίνει περίπου 3.5 δις, για την πληρωμή του δικαιώματος προβολής διαφημίσεων AdSense στα αποτελέσματα του Yahoo!.

Μεγάλος αριθμός εμπειρογνωμόνων υποστηρίζουν ότι δίνοντας το 60% ασφάλιστρων η MS είναι πρόθυμη να πληρώσει για το απόθεμα του yahoo. Αυτή είναι μια κλειστή συμφωνία, έχοντας φυσικά και κάποιες ανησυχίες για ‘μη – εμπιστοσύνης’ θέματα που είναι πιθανό να προκύψουν.

Το θέμα σίγουρα θα συνεχίζει να αποσχολεί το σύνολο του online κόσμου (και όχι μόνο), και τις επόμενες ημέρες…

Written by wise

Comments

Leave a Reply

One Ping

  1. Pingback:

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Loading…

0

Microsoft πατεντα συσκευασιας…

‘Αναβάθμιση’ network engineers στην Ινδία από την Cisco!