in

Εντυπώσεις απο DTE 2008…

Βρεθήκαμε χθες με τον Κώστα και τον Σωτήρη στην DTE 2008 που ομολογώ πως φέτος ήταν αισθητά πεσμένη! Πήγαμε στην έκθεση στηρίζοντας από την πλευρά μας το θεσμό ο οποίος είναι σημαντικός για τα Τεχνολογικά δρώμενα ή ίσως έτσι έπρεπε να είναι!

Έχει καταγραφεί επίσης η αισθητή μείωση των επισκεπτών αλλά και η φυγή μεγάλων ονομάτων του χώρου! Φέτος δεν είχαμε παρουσία ούτε από τον χώρο των Τηλεπικοινωνιών που καταγράφουν αρκετά μεγάλα κέρδη στην χώρα μας, έλειψαν επίσης η Microsoft, HTC το AWMN κ.α!

Η Τεχνολογία στην χώρα μας είναι σε επίπεδο κατανάλωσης και μόνο, δυστυχώς! Αλλά θα μπορούσαν να υπάρξουν στην έκθεση μεγάλοι κατασκευαστές και εταιρείες που έχουν παρουσία στην Ελληνική αγορά έστω και συμβολικά! Παρατήρησα μια “παγωμένη” αίσθηση τριγύρω που σύμφωνα με πολλούς οφείλεται στην Οικονομική κρίση αλλά και την άνοδο του internet σαν κόμβος πληροφόρησης σχετικά με τα νέα προϊόντα και υπηρεσίες.

Φυσικά και δεν μπορώ να το “δέσω κόμπο”, δεν είναι δυνατόν να αντικατασταθεί η ανθρώπινη επαφή, η επικοινωνία με τους πελάτες από πλευράς μιας εταιρείας! Είναι πέρα για πέρα αναγκαίο! Επίσης δεν μπορώ να αποδεχτώ ότι τα έχουμε δει όλα σαν Τεχνολογική αγορά! Δεν θα αναζητήσω τις αιτίες αυτή την στιγμή αλλά πιστεύω πως πρέπει να αγκαλιάζουμε τέτοιες εκδηλώσεις ακόμα και όταν είναι στα άσχημα τους!

Στα πλαίσια της Έκθεσης στον δεύτερο όροφο της έλαβε χώρα, σε μια ήδη μικρή και μισοάδεια αίθουσα, μια ενδιαφέρουσα παρόλα αυτά συζήτηση με τον Δημήτρη Τσίγκο, τον κο. Καρούνο, τον πρόεδρο του ΕΣΥΝΕ και τον αντιπρόεδρο της ΕΠΕ για το τι “πάει στραβά”. Ρητορικό πλέον το ερώτημα! Μάλλον μπορούμε να το αντιστρέψουμε σ’αυτούς τους χαλεπούς καιρούς…

“Τι δουλεύει;”

Οι απαντήσεις πάλι μπερδεμένες! Συμπέρασμα, πρέπει να ιδρυθεί επιμελητήριο Πληροφορικής και επιτέλους να δούμε τον κλάδο της Πληροφορικής και των Νέων Τεχνολογιών από μια άλλη οπτική!

Στα παραλειπόμενα της έκθεσης να πω ότι συναντήσαμε τον Γιάννη Σκλάβο από τον Freestuff.gr όπως ήδη είχε κανονιστεί τις προηγούμενες μέρες στο Twitter! Μια ενδιαφέρουσα συζήτηση για το που βαδίζουμε αλλά και τις προοπτικές του χώρου όπως αναφέρει και ο ίδιος σε δημοσίευση του. Συναντήσαμε επίσης τα παιδιά από το Techblog.gr που είχαν και φέτος παρουσία στην έκθεση και θα τους δείτε να φιγουράρουν σε κάποιες από τις pics στο παρακάτω slideshow.

Να αναφέρω πως σε λίγες μέρες θα προστεθεί στο Zero TV και ένα μικρό “παιχνιδιάρικο” video που τράβηξε ο Κώστας με μια γρήγορη ματιά με ότι συνέβη!

Ελπίζουμε σε καλύτερες Tech Days! (once again)

Comments

Leave a Reply

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Loading…

0

120 εκατ. χρηστες στο Facebook!

Saturn εδω, Saturn εκει…