in

Κατι ωραιο συμβαινει!

Να ξεκινήσω με ένα “πείραμα”, πριν μερικές μέρες ολοκληρώθηκε (21-23/11) η Athens Start Up Weekend που έλαβε χώρα στο Innovation Center της Microsoft Hellas με εξαιρετικά αποτελέσματα! Δεν κατάφερα ομολογώ λόγο εργασίας και άλλων λοιπών συμβάντων να παρακολουθήσω την ιδιαίτερη κινητικότητα που συνέβη στο ελληνικό “προωθημένο internet” με αποκορύφωμα την παραπάνω συνάντηση αλλά και άλλες αλλαγές που παίρνουν το παρενθετικό (ουσιαστικές) δίπλα τους!

Να εξηγήσω λίγο καλύτερα, πρόκειται για ένα massive tech brainstorming που σαν στόχο είχε να καταλήξει σε υλοποιήσεις εντός μερικών δεκάδων ωρών! Πολλά tweets στην ροή περιέγραφαν μέσα στο Σ/Κ (#asw) τα όσα συνέβαιναν!

Το Open Coffee έγινε θεσμός, έγινε η αρχή για όλα αυτά που συμβαίνουν, καλλιέργησε μια άλλη νοοτροπία για όσους ανησυχούντες έψαχναν τον τρόπο περίσσιας αλληλεπίδρασης και ανταλλαγής ιδεών, εμπειριών και λοιπών ψαγμένων καταστάσεων! Ακολούθησε το GGD (οι γυναίκες από πάνω!) που φτάνει αύριο την τέταρτη συνάντηση.

Πολλές αυτοσχέδιες συναντήσεις στήνονται εδώ και εκεί στο κέντρο της πρωτεύουσας με αφορμή μια ανακοίνωση στο twitter η σε άλλα κοινωνικά μέσα! Να μην ξεχάσω να αναφέρω τα broadcastings που φέρνουν στην ψηφιακή ζωή ότι αξίζει να καταγραφεί καθώς επίσης και τις παραδοσιακές πλέον συνευρέσεις από forums και κοινότητες θαυμαστών ανά το ελληνικό web!

Τελευταία έχει αρχίσει να εξελίσσεται και η εταιρική παρουσία σ’αυτές τις εκδηλώσεις καθώς το networking είναι ένα νέο εργαλείο και γι’αυτούς που το βρήκαν σαν ένα τρόπο διαφήμισης, δράσης και ξεδίπλωσης της ταυτότητας και των “ειδικών προϊόντων” τους σε ένα κοινό που διψάει για οτιδήποτε καινούργιο και έξυπνο! Ελληνική παρουσία στο Le Web που έχει ήδη προγραμματιστεί και δεκάδες ακόμα συμβάντα που μπορώ να επικαλεστώ! Νομίζω όμως πως καταλαβαίνετε και βιώνετε και εσείς τα όσα ήδη περιγράφω!

Ναι μου αρέσει όλο αυτό που συμβαίνει, είναι πρωτόγνωρο για τα ελληνικά δεδομένα και ευτυχώς βλέπουμε πως αρχίζει να φέρνει αποτελέσματα! Οι λίγοι έγιναν πολλοί, το κοινό ξεθάρρεψε και οι παρατηρητές έγινα πρωταγωνιστές! Νομίζω πως ξεκίνησε η χρυσή εποχή του ελληνικού web και αν δεν συμφωνείτε μ’αυτή την υπερθετική αντίληψη μου τουλάχιστον μπορείτε να συμφωνήσετε πως κάτι ωραίο συμβαίνει εκεί έξω!

Comments

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Loading…

0

Σημερα Microsoft event, Designer vs Developer evening…

Fatal1ty Series PSU by OCZ!