in

Yandex, η ρωσικη απαντηση στο Google!

Οι Ρώσοι είχαν πάντα την τάση να στηρίζουν τα εγχώρια τεχνολογικά προϊόντα κυρίως τα χρόνια πριν την πτώση της Σοβιετικής Ένωσης! Αυτό διότι και οι κεντρικές πολιτικές προωθούσαν την αυτάρκεια της Ρωσίας σε όλους τους τομείς, μην ξεχνάμε άλλωστε την μεγάλη διάρκεια του “ψυχρού πολέμου”, την τεχνολογική πρόοδο που επιτευχθεί αλλά και την εθνική υπερηφάνεια που καλλιεργήθηκε για να στηρίξει αυτές τις προσδοκίες!

Η εισαγωγή της δημοσίευσης για να καταλάβετε ότι η Ρωσία του Πούτιν έφερε ξανά την χώρα στο επίκεντρο και το Internet είναι ένας από τους τομείς που η “Αρκούδα” θέλει να διαδραματίσει σημαντικό ρόλο! Ήταν πέρα για πέρα αναμενόμενο να υπάρξουν κατευθύνσεις για ένα Stop στο “εχθρικό” Google!

Το όνομα του αντίπαλου δέους που έχει την δεύτερη θέση στην Ευρώπη  και την πρώτη στην Ρωσία λέγεται Yandex!

Λίγοι γνωρίζουν για την ύπαρξη αυτής της μηχανής αναζήτησης αλλά σύντομα προβλέπεται έντονη δραστηριότητα! Η tech αναλυτές υπολογίζουν πως πρόκειται για περίπτωση blockbuster και στοιχιματίζουν στις προοπτικές του Yandex της μεγαλύτερης Ρωσικής παρουσίας στο χώρο του Web!

Με πολλαπλές ενέργειες και εξαγορές εταιρειών το Yandex έχει δυναμικό προφίλ και μια δυνατή θέση στην περιφερειακή ρωσική αγορά παρά τις συνεχείς πιέσεις από το Google το οποίο έστησε την πρώτη έδρα στην χώρα το 2006.

Να αναφέρουμε ότι και άλλες αναπτυσσόμενες χώρες στηρίζουν τις τοπικές προσπάθειες στον χώρο αφού αυτές καταλαβαίνουν καλύτερα τα χαρακτηριστικά της τοπικής αγοράς και τις ιδιαίτερες ανάγκες της!

Το Google συνεχίζει να ηγείται της παγκόσμιας αγοράς αλλά οι “επαναστάσεις” έρχονται από εκεί που δεν τις υπολογίζεις!

Θέλουμε πολλούς παίκτες, θέλουμε ανταγωνισμό, θέλουμε σεβασμό της διαφορετικότητας!

[via]

Comments

Leave a Reply

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Loading…

0

Note: Today Open Coffee & TechCrunch!

Search+Flash=love!