in

Πριν κατσει η σκονη…Cuil! (νεα μηχανη αναζητησης!)

Πριν καλά καλά προλάβω να τελειώσω τις λέξεις μου για το μέλλον του Web με τους πολλούς παίχτες στην αναζήτηση και τα κάπως “μακρινά” σενάρια για μια τρίτη παγκόσμια μηχανή η ταχύτητα του παγκόσμιου ιστού διδάσκει για άλλη μια φορά!

Ήταν παραπάνω από ανάγκη των καιρών, ήταν απαίτηση των απανταχού ψαγμένων και μη χρηστών η παρουσία και άλλων δυνάμεων στο χώρο της αναζήτησης! Ναι λοιπόν υπάρχει και άλλος εκεί κάπου στις αχανείς στέπες του διαδικτύου και ονομάζεται Cuil! Οι φήμες που το συνοδεύουν δυνατές και μένει να αποδειχτούν στην πράξη. Σίγουρα κέρδισε για την ώρα την προσοχή μας!

Την ώρα που γράφονται αυτές τις γραμμές η μηχανή έχει ήδη υπερχειλίσει ξεπερνώντας το απαραίτητο δυναμικό (capacity) των servers που είναι hosted!

“We’ll be back soon…

Due to overwhelming interest, our Cuil servers are running a bit hot right now. The search engine is momentarily unavailable as we add more capacity.

Thanks for your patience.”

Για όσους δεν γνωρίζουν να αναφέρουμε ότι το Cuil πρόκειται για μια νέα μηχανή αναζήτησης με ανθρώπους όχι και τόσο άγνωστους στο χώρο! Πρόκειται πραγματικά για μια υπόθεση κάπως προσωπική για το Google αφού κάποιοι εργαζόμενοι εγκατέλειψαν τον γίγαντα και αποφάσισαν να δοκιμάσουν τις τύχες τους με μια νέα προσέγγιση (ως προς την αναζήτηση) αλλά και πολύ θράσος!

Δεν θα περάσω σε τεχνικές αναλύσεις ή σε άλλα χαρακτηριστικά και κριτικές που καταγράφηκαν από τις πρώτες ώρες λειτουργίας της μηχανής, προτιμώ να αφήσω την σκόνη να κάτσει! Σίγουρα έχουμε πολλά να πούμε!

Kramer vs Kramer!

ps:Μπορείτε να κάνετε μόνοι σας τον συνειρμό!

Comments

Leave a Reply

One Ping

  1. Pingback:

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Loading…

0

WordPress for iphone!

NPX-9000, Το φθηνοτερο laptop στον κοσμο!