in ,

Denver:Το Social Media πανηγυρι των Δημοκρατικων!

Αυτές τις μέρες λαμβάνει χώρα το πολυαναμενόμενο συνέδριο των Δημοκρατικών στο Denver των Ηνωμένων Πολιτειών! Πρόκειται για ένα Social Media πανηγύρι όπως αναφέρω και στον τίτλο της δημοσίευσης.

Το politican plan με το επαναπροσδιορισμένο “Need for Change” που φώναζε σε όλη την εκστρατεία του ο αφροαμερικανός υποψήφιος εντυπώθηκε στην συνείδηση των Αμερικανών! Ο Obama ανέδειξε νέα ήθη στον προεκλογικό αγώνα, εργαλεία του το internet, το προσωπικό του blog και όλο το εύρος των Social Media μαζεύοντας εκατομμύρια δολάρια ενίσχυση από τους αμερικανούς πολίτες και όχι μόνο! Η καμπάνια του και οι δηλώσεις του έτρεχαν με απίστευτους ρυθμούς σε κάθε διαθέσιμο μέσο του Web! Προεκλογικές συγκεντρώσεις, video υποστήριξης, εθελοντές και μια πληθώρα κινηματικών διαδικασιών στον αέρα!

Η μεγάλη εισαγωγή μου όχι τόσο για την πλευρά την πολιτικής σκοπιάς που εκφράζει ο Obama αλλά για την τεράστια κινητικότητα που έφεραν στον κόσμο του διαδικτύου αλλά και τον υπόλοιπο κόσμο αυτές οι Προεδρικές εκλογές των Η.Π.Α! Θα μπορούσα να σχολιάσω χωρίς ενδοιασμούς ότι δεν υπάρχει προηγούμενο σύγκρισης!

Ο κεντρικός άξονας δράσης του Obama και του επιτελείου του είναι το διαδίκτυο και όπως διακρίνουμε κατεχει κυρίαρχη θέση και στο συνέδριο των Δημοκρατικών! Στο χώρο του συνεδρίου έχει στηθεί ένα τεράστιο Social Broadcast Party! Και όλο αυτό όχι χωρίς στρατηγική, όχι χωρίς σχεδιασμό θα έλεγα!

Από πλευράς οργάνωσης και υποδομών να πούμε ότι στο χώρο έχουν στηθεί video booths απ’όπου μπορούν οι bloggers να ανεβάζουν απευθείας video στο Youtube και σε άλλα media channels ότι συμβαίνει από τους χώρους του συνεδρίου, δηλώσεις, συνεντεύξεις, εντυπώσεις κλπ. Έχει στηθεί μια τεράστια τέντα sponsored μεταξύ άλλων από blogs όπως DailyKos, ProgressNow και the Alliance for Sustainable Colorado. -Δείτε live εικόνα από την Μεγάλη Σκηνή (Big Tent)- Στον χώρο αυτό θα μπορούν να συγκεντρώνονται όλοι όσοι καλύπτουν το Συνέδριο των Δημοκρατικών και να εργάζονται από εκεί ελεύθερα με υψηλές ταχύτητες internet όπως δηλώνει ο υπεύθυνος όλου του εγχειρήματος (Director of Technology) Brook Colangelo.

Reporters, Bloggers, Νew media δημοσιογράφοι και ΜΚΟ σε ένα δημιουργικό μελίσι που πράγματι θα δουλεύει για λογαριασμό των Δημοκρατικών!

Όλα αυτά συμπληρώνονται από το φουτουριστικό σκηνικό και τις οθόνες που θα παρουσιάζουν στιγμιότυπα απ’ότι συμβαίνει! Το παρασκήνιο επίσης δίνει αέρα στα πανιά των τύπων εκεί στην “μεγάλη τέντα”.

Αυτά πράγματι είναι αρκετά μέχρι να μπει ο Barack Obama και να ξεσηκώσει τον χώρο με τον αέρα και τα customised για την περίσταση συνθήματα του!

Εγώ πάλι έχω να δηλώσω, SOCIAL Change Politics for Sure!

[via photos via via via]

Comments

Leave a Reply

One Ping

  1. Pingback:

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Loading…

0

Εχουν ψωμι τα apps στο Facebook!;

To TechCrunch αλλαξε και αρεσει!