in

Ένα βήμα από το Facebook για τα προσωπικά δεδομένα!

Χθες το Facebook προχώρησε σε μια σειρά από ανακοινώσεις κατά την διάρκεια εκδήλωσης της εταιρείας στα κεντρικά του δικτύου! Οι κύριες ειδήσεις αφορούν τα Groups, ένα νέο προϊόν που έβγαλε το δίκτυο- δεν πρόκειται να αντικαταστήσει τα παλιά γνωστά Group που ήδη γνωρίζουμε και το δεύτερο κύριο θέμα αφορά τα προσωπικά δεδομένα των χρηστών!

Μια σημαντική είδηση που ομολογώ ήταν το τελευταίο πράγμα που περίμενα από το Facebook και ειδικά αυτή την περίοδο, αφορά τα προσωπικά δεδομένα και την διαχείριση τους! Πρόκειται για την δυνατότητα που δίνεται πλέον στους χρήστες να κάνουν extract τα data τους και να μπορούν να τα κατεβάσουν στον υπολογιστή τους σε μορφή zip. Το επιπλέον θετικό είναι ότι θα είναι σε μορφή αναγνωρίσιμη από browsers και όχι αδόμητα δεδομένα που θα χρειάζονται επιπρόσθετη επεξεργασία για να διαβαστούν!

Στο backup θα περιλαμβάνονται φωτογραφίες, video, wall posts, συζητήσεις και status updates! Μια θετική εξέλιξη που ελπίζω να συνεχιστεί με μεγαλύτερη ανοιχτότητα του δικτύου. Δείτε το παρακάτω video που επεξηγεί την διαδικασία…

ps: Είναι δεδομένο πως αυτό το portability των δεδομένων ανοίγει πολλές προοπτικές και για νέες υπηρεσίες!

(via)

Comments

Leave a Reply

One Ping

  1. Pingback:

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Loading…

0

Ο χάρτης των online communities 2010!

ReplayTweets, χρονοπρογραμματισμός στα tweets!