in

Adobe & Microsoft αγκαλιάζουν την HTML5!

Έχουμε ασχοληθεί τελευταία ιδιαίτερα με το HTML5 και τις προοπτικές που γεννιούνται γύρω από την εξέλιξη της γλώσσας στην 5η έκδοση της! Τις τελευταίες μέρες το φαινόμενο αυτό απασχολεί ιδιαίτερα και τους μεγάλους του χώρου Adobe & Microsoft. Η δεύτερη ανακοίνωσε πως η γλώσσα θα αποτελέσει προτεραιότητα αφού είναι η μόνη που μπορεί να πετύχει την παρουσία της σε όλα τα μέσα με τόσο επιτυχημένο τρόπο!

Για την Microsoft η απόφαση είναι ακόμα δυσκολότερη αν αναλογιστεί κανείς πως έχει δαπανήσει resources για την επικράτηση του Silverlight σαν μια multimedia πλατφόρμα τόσο για το web αλλά και για τον mobile χώρο με υιοθέτηση του και στο νέο λειτουργικό Windows 7 phone.

Η δυναμική αυτή δεν ξέφυγε και από τους μηχανικούς της Adobe που ήδη κυκλοφόρησαν converter που μετατρέπει flash movies σε HTML5 το οποίο ενσωματώνεται εξαιρετικά μέσα στο page! Υπάρχει και σχετικό video παρακάτω που μπορείτε να το δείτε να συμβαίνει live στο Adobe Max Conference!

Τα πάντα είναι έτοιμα λοιπόν, οι browsers το υποστηρίζουν (IE 9 loves it), το community το ίδιο μένει να το καταλάβει και ο υπόλοιπος κόσμος! HTML5 is the Next best thing! Εγώ ήδη ξεκίνησα να παίζω μαζί του!

(via,)

Written by Zero.gr Team

Comments

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Loading…

0

Social & εξωστρέφεια και στις αυτοκινητοβιομηχανίες!

Athens Startup Weekend 2010, λίγα λόγια…