in

11/02, Η μέρα της Αιγύπτου, μια εντυπωσιακή μέρα για το Web.

Μετράμε λίγη ώρα από την στιγμή που ανακοινώθηκε και επίσημα από τον αντιπρόεδρο της Αιγύπτου η παραίτηση του Mubarak. Παρακολουθούμε όλες τις εξελίξεις σε ζωντανή κάλυψη του AlJazeera και το ασταμάτητο stream στο Twitter.

Κάθε λίγα λεπτά μετράμε στην αναζήτηση περί τις 10.000 tweets ρυθμό update της ροής μόνο στην αναζήτηση για #Egypt. Οι εξελίξεις στο internet τρέχουν με εξωφρενικό ρυθμό που δύσκολα μπορείς να καλύψεις.

Μέρα με την μέρα τις 18 μέρες της εξέγερσης που ξεκίνησε στις 25 Ιανουαρίου (#Jan25) παρακολουθούμε τις εξελίξεις και προσπαθούμε να βιώσουμε όσα συμβαίνουν στην γειτονιά μας, στην Ανατολική Μεσόγειο, αλλά και τις συνέπειες που θα έχει η σημερινή εξέλιξη.

Πρόκειται για ένα σημείο- σταθμό αλλαγής και για το internet. Προς το τέλος του 2010 (υπόθεση Assange) αντιληφθήκαμε πως μπορεί να διαμορφωθούν γεγονότα, μπορούν να εκφραστούν μεγάλες ομάδες του κόσμου μέσα από τα Social Media! Μιλάμε για μια νέα παγκόσμια κατάσταση. Χιλιάδες φωνές ενώθηκαν με τους διαδηλωτές στην Αίγυπτο και την πλατεία Tahrir στο Twitter! Χιλιάδες Retweets και άπειρο υλικό το οποίο είδαμε να ξεδιπλώνεται μπροστά μας σε όλα τα μέσα blogs, picture/video sharing services, facebook κ.α. Πολύ περισσότερο υλικό και μαρτυρίες θα δούμε τις επόμενες μέρες καθώς θα αποκαθίστανται σταδιακά οι τηλεπικοινωνίες και το internet στην χώρα.

Η Αίγυπτος ήρθε με αφορμή την Τυνησία, ακούω τούτη την ώρα που γράφονται αυτές οι γραμμές την σχολιάστρια του AlJazeera να αναφέρει την έκπληξη πολλών στο πως αυτός ο “απαθής λαός” της χώρας της πήρε την τύχη στα χέρια του, πολλές ακόμα γειτονικές χώρες αναζητούν την ταυτότητα τους! Όλο και περισσότερος κόσμος από την Βόρεια Αφρική μέχρι την Άπω Ανατολή αναζητά την δικιά του θέση στον ήλιο και καλύτερες μέρες! Είδαμε μηνύματα από την Αίγυπτο τα οποία θα πρέπει να απασχολήσουν κυβερνήσεις και οργανισμούς.

Το internet είναι το μέσο που μπορεί να δώσει μεγάλο scale στα γεγονότα, είναι αυτό που μπορεί να ενώσει αλλά και να εξαπατήσει. Στα συμπεράσματα αυτών των ωρών θα πρέπει να προστεθεί και μια επιφύλαξη, μια αστερίσκος για το μέλλον. Θα πρέπει να γίνουμε περισσότερο υπεύθυνοι από ποτέ.

Comments

Leave a Reply

3 Pings & Trackbacks

  1. Pingback:

  2. Pingback:

  3. Pingback:

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Loading…

0

Διαύγεια για λίγους! #diavgeia

Working spaces to get inspired!