in

Tor project, το εργαλείο της ελευθερίας

Το Free Software Foundation και ο γνωστός σε μας κύριος Stallman βράβευσαν το Tor project (Social Benefit Award) στα πλαίσια των ετήσιων βραβείων free software που πραγματοποιεί ο οργανισμός. Την συγκεκριμένη φορά υπήρξε έντονο ενδιαφέρον αφού το παραπάνω λογισμικό έπαιξε όπως διαβάζουμε σημαντικό ρόλο στις πρόσφατες εξελίξεις στην βόρεια Αφρική.

Η αλήθεια είναι πως δεν γνώριζαμε το Tor και τις ιδιαιτερότητες του, αλλά είναι κάτι που βρέθηκε στα χέρια πολιτών στην ανάγκη και βοήθησε στο να σωθούν ζωές. Περισσότεροι από 36 εκατ. χρήστες χρησιμοποίησαν τον browser οι άλλες εκδοχές του, μετέδωσαν ειδήσεις, ανέβασαν περιεχόμενο, επικοινώνησαν μεταξύ τους και οργάνωσαν την δράση τους.

Σαν το Tor υπάρχουν δεκάδες εφαρμογές εκεί έξω που επιτρέπουν την ανώνυμη περιήγηση του web αλλά και την ασφαλή επικοινωνία των χρηστών. Είναι δικαίωμα μας άλλωστε να επιλέγουμε τι προσωπικά δεδομένα μοιραζόμαστε. Το αντιφατικό της υπόθεσης είναι πως επιλέγουμε στις μέρες μας την ανοικτότητα και την χωρίς όρια διασπορά προσωπικών μας δεδομένων απλόχερα στα κοινωνικά δίκτυα.

Το παράδειγμα όμως αυτό δεν ισχύει για τις εμπόλεμες και δοκιμαζόμενες περιοχές του πλανήτη.

Written by Zero.gr Team

Comments

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Loading…

0
ΚΕΠ

ΚΕΠ, Μια ιστορία και καλές πρακτικές προς αξιοποίηση

A nation Online

Αγγλία 2012, στόχος ένα έθνος online!