in , ,

Social networks, users & privacy!

O τίτλος παραπάνω περιγράφει τα τρία σημαντικά σημεία σχετικά με το ‘καυτό’ θέμα των ημερών…Κερασάκι στην τούρτα ήταν το συμβάν με τον Scoble στο οποίο αναφέρθηκαμε χθες! Η όλη υπόθεση καλά κρατεί και ο διάλογος φουντώνει μεταξύ των bloggers! To account του Scoble ενεργοποιήθηκε ξανά μετά από την απάντηση του ίδιου στα ερωτήματα σχετικά με την χρήση των τελευταίων ημερών στο λογαριασμό του. Συμφώνησαν σε μη μελλοντική χρήση ‘automated scripts’.

Ενδιαφέρον παρουσιάζει η απάντηση του Michael Arrington στο techcrunch-φωτίζοντας μια σημαντική παράμετρο σχετικά με τα προσωπικά δεδομένα των χρηστών και πως αυτά προστατεύονται από τα ‘κοινωνικά δίκτυα’!

Μπορεί ένα script, στην συγκεκριμένη περίπτωση της plaxo να ‘σκανάρει’ δεδομένα από ένα δίκτυο’ οπώς το Facebook; Aν μπορεί να γίνει από μια αξιόλογη υπηρεσία σαν του plaxo.com σίγουρα θα μπορεί να γίνει και από κακόβουλους χρήστες!

Πολλές συζητήσεις έχουν ξεκινήσει και σχετικά με τα δικαιώματα διαχείρισης των προσωπικών δεδομένων που έχουν τα δίκτυα! Community group έχει δημιουργηθέι και στο Facebook μετά από ερωτήματα σχετικά με την ιδιοκτησία του περιεχομένου που ανεβαίνει σ’αυτό το δίκτυο.

Επανέρχεται λοιπόν η συζήτηση για την δημιουργία κανόνων για την ορθή χρήση διαδικασιών αλλά και την προστασία των δικαιωμάτων των χρηστών!

Ανοιχτή πρόσκληση στο Facebook για την συμμετοχή του στο επόμενο μεγάλο βήμα του web, όπως το χαρακτηρίζουν! Εταιρείες κ δίκτυα όπως Yahoo, Myspace, Seesmic, Disney, BBC, NineMSN, Dow Jones/Fox έχουν κινηθεί στην κατεύθυνση της ομογενοποίησης και της δυνατότητας ‘μεταφορικότητας’ των προσωπικών δεδομένων των χρηστών μεταξύ δικτύων. Αναδυκνύει την ‘ταυτότητα’ των χρηστών σε κυρίαρχο ζήτημα!

Standardized Data Portability is the next great frontier for the web. As users, our identity, photos, videos and other forms of personal data should be discoverable by, and shared between our chosen tools or vendors.”

Οι παραπάνω αλλά και άλλες εταιρείες συγκρότησαν το dataportability.org αρχίζοντας μια συνεργασία σ’αυτή την κατεύθυνση…

Εξελίξεις δρομολογούνται λοιπόν…

Comments

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Loading…

0

Οι 10 καλυτερες εφαρμογες για το 2007.

Firefox, ελπιδα για καλυτερες μερες…