Ανακοινώσεις για Group chat και Skype video chat από το Facebook!

Λίγη ώρα πριν ο Mark Zuckerberg από τα γραφεία του Facebook στο Palo Alto παρουσίασε τα νέα προϊόντα του κοινωνικού δικτύου λίγες μέρες μόλις μετά την κυκλοφορία του Google+. Η πρώτη είδηση αφορά την δυνατότητα για Group chatting. Όλοι γνωρίζετε το chat το οποίο ενσωματώνει η υπηρεσία κάτω δεξιά στην οθόνη του υπολογιστή σας, τώρα το δίκτυο επιτρέπει συζητήσεις που θα εμπλέκονται παραπάνω από δύο άτομα. Με εύκολο τρόπο θα είναι δυνατόν να προστεθούν νέοι χρήστες και να συμμετέχουν στην συζήτηση. Την δυνατότητα αυτή δεν την βλέπουμε πρώτη φορά καθώς συμβαίνει ήδη στα Groups.

Skype video chat to Facebook

Το δεύτερο μέρος της παρουσίασης αφορά την συνεργασία του Skype με το Facebook. Ο Mark επιβεβαίωσε τις καλές σχέσεις μεταξύ του FB και της Microsoft που έχει αναλάβει τα ηνία του Skype. Στα της κυκλοφορίας τώρα, πρόκειται για την εισαγωγή του voip service μέσα στο κοινωνικό δίκτυο! Στο profile των χρηστών αλλά και στην περιοχή του chat θα προστεθεί ένα ακόμη κουμπί με το οποίο θα μπορούν οι χρήστες να ξεκινήσουν άμεσα μια συνομιλία! Αυτό που χρειάζεται να κάνουν την πρώτη φορά είναι να εγκαταστήσουν ένα .exe αρχείο και έπειτα να επιλέξουν το πρόσωπο που θέλουν να συνομιλήσουν! Μπορείτε να το δοκιμάσετε τώρα!

Είναι μια θετική είδηση και για τις δύο εταιρείες, το FB καλύπτει το κενό της διαδραστικής επικοινωνίας με ήχο και εικόνα. Το Skype βλέπει το user base του να μεγαλώνει και να ανοίγεται σε 750 εκατ. χρήστες! Ο Mark ανακοίνωσε αυτό το σημαντικό νούμερο προεξοφλώντας ότι σύντομα θα έχει ξεπεράσει τους 1 δις χρήστες ανά τον κόσμο με τις ενέργειες που γίνονται! Η συνεργασία των δύο δεν εμπεριέχει, όπως δήλωσε, κάποια οικονομική εξάρτηση του ενός προς τον άλλο σε πρώτη φάση αναφέροντας όμως ότι κάτι τέτοιο είναι ανοιχτό για το μέλλον.

Με τις τελευταίες ανακοινώσεις σχηματοποιείται μια ενδιαφέρουσα εξέλιξη στις συγκρίσεις που έχουν ήδη στηθεί σχετικά με το Google+ και το Facebook. Οι ανακοινώσεις και από τις δύο πλευρές για νέα προϊόντα και υπηρεσίες αναμένονται συνεχείς κάτι που σίγουρα θα ωφελήσει το web! Stay tuned for more!

ps: Δείτε όλη την παρουσίαση από το Palo Alto.

Author: Poulopoulos Ioannis

Web professional, blogger, new-come-podcaster & social media enthusiast! Interested in politics, diplomacy & networking.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *