Εκτυπωτης Braille! (Athens Digital Week – Robotics Zone)

Μια ενδιαφέρουσα προσέγγιση, ένας εκτυπωτής Braille με lego, από τρία παιδιά που γνώρισα στον χώρο των Robotics της Athens Digital Week τον Τάσο Κιχίδη, την Κατερίνα Καλλίτση και την Βάσω Γκατζιάκη! Προχώρησαν στην υλοποίηση στο τμήμα που φοιτούν “Εφαρμοσμένης Πληροφορικής του Πανεπιστημίου της Μακεδονίας” με αφορμή την έκθεση. Τους είδα παθιασμένους και με πολύ κέφι να δείξουν το έργο τους!

Η εφαρμογή πίσω από τον εκτυπωτή έχει δημιουργηθεί πάνω σε Java και περιλαμβάνει ένα παράθυρο εισαγωγής δεδομένων μορφής λέξεων-φράσεων της οποίες της κατεβάζει με υπέρυθρες το pc στον αισθητήρα του εκτυπωτή. Έπειτα ο εκτυπωτής αναλαμβάνει να τυπώσει σε μορφή Braille όσα του γράψαμε στο παράθυρο εισαγωγής δεδομένων. Ο κώδικας της εφαρμογής δίνεται σε άδεια χρήσης GNU. Μου έδωσαν επίσης και video με την υλοποίηση τους όπου μπορεί να δει κανείς όλη την διαδικασία εκτύπωσης το οποίο θα βρείτε σύντομα στο Zero TV! Στις φωτογραφίες βλέπετε τον εκτυπωτή τους και το Zero.gr σε κώδικα Braille!

Εύχομαι τα καλύτερα στα παιδιά για την συνέχεια σε ότι και αν κάνουν, έχουν χαρακτήρα και νομίζω πως θα το πετύχουν!

Author: Poulopoulos Ioannis

Web professional, blogger, new-come-podcaster & social media enthusiast! Interested in politics, diplomacy & networking.

One thought on “Εκτυπωτης Braille! (Athens Digital Week – Robotics Zone)”

  1. μπράβο παιδιά!!!!
    πολύ καλή προσπάθεια!!!
    είστε εκπληκτικοί!!!!!!!
    Ζήτω το ΠΑΜΑΚ!!!!!!!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *