Εξαγορά του Skype από την Microsoft!

Το απόγευμα επιβεβαιώθηκε και επίσημα η εξαγορά του Skype από την Microsoft έναντι μερικών δις $! Συγκεκριμένα το συνολικό ποσό που θα εκταμιεύσει η εταιρεία για την συμφωνία μαζί με τα παρελκόμενα αυτής είναι 8,5$ δις! Όπως διαβάζω ο CEO του Skype Tony Bates θα συνεχίσει να είναι στην θέση του και το δίκτυο θα ενσωματωθεί σαν μονάδα στο ενεργητικό της MS.

Η αγορά αυτή σίγουρα είναι υπερτιμημένη! Δεν ξέρω τι είναι αυτό που τράβηξε την προσοχή της Microsoft στο να δώσει αυτό το ποσό mammoth αλλά σίγουρα υπάρχουν λόγοι από πίσω… Μπορεί να είναι το ανταγωνιστικό παιχνίδι μεταξύ των τριών μεγάλων, μπορεί να είναι η “αξεπέραστη τεχνολογία” πίσω από το voice+video over ip του δικτύου, η αδυναμία ανταγωνιστικής προσέγγισης από τα δικά της προιόντα (βλέπε Windows live), ίσως το user base μαζί με όσους χρησιμοποιούν  τα επί πληρωμή credits για την πραγματοποίηση κλήσεων. Το τελευταίο δεν είναι και μικρή ποσότητα, το skype window μου έδειχνε online σήμερα το πρωί περισσότερους από 21 εκατ. χρήστες online (170 εκατ. εγγραμμένους χρήστες)την δεδομένη στιγμή!

Στην ανακοίνωση της η Microsoft αναφέρει πως το Skype θα μπει παντού, στο Xbox και το Kinect, στο Xbox Live, στο mobile λειτουργικό για τα Windows Phone, στο Lync και στο Outlook αλλά και σε ότι άλλο τρέξει η εταιρεία. Μετά από αυτό να υποθέσω πως το MSN τελειώνει και επίσημα την καριέρα του! Μεταξύ άλλων στο δελτίο τύπου αναφέρεται πως το Skype θα συνεχίσει να εξυπηρετεί όλους τους χρήστες και τις non-Microsoft πλατφόρμες.

Δεν είναι η πρώτη φορά που το Skype αλλάζει χέρια, το Ebay την πρώτη φορά μπήκε και μέσα και δεν κατάφερε τελικά να το εντάξει με επιτυχία στο σχήμα του! Θέλω να δω πως θα μπορέσει να μετασχηματίσει την παραπάνω δυναμική σε πλεονέκτημα στο σκληρό internet warfare εκεί έξω!

(via)

Author: Poulopoulos Ioannis

Web professional, blogger, new-come-podcaster & social media enthusiast! Interested in politics, diplomacy & networking.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *