Προσφορές εις την Ν, μέχρι το τέλος του κόσμου!

Ήθελα τις τελευταίες μέρες να καταπιαστώ ξανά με το θέμα καθώς στην εγχώρια online αγορά έχει καταστεί νο 1 ζήτημα! Η ελληνική διαδικτυακή χρήση εξαντλείται κάπου ανάμεσα στα news portal, τα social networks, τα games, τα deals site & το ροζ περιεχόμενο! Ποιο είναι το ελληνικό internet λοιπόν;

Τα deals site έχουν περάσει με σιγουριά τα 100, όλοι ξαφνικά ανακάλυψαν πως το internet είναι ο “από μηχανής θεός” που θα τους φέρει χιλιάδες πελάτες και πωλήσεις! Παράλληλα το μέσο που θα τους βγάλει από την κρίση, τα Social Media είναι  “το χέρι του θεού” που μαγικά θα τους κάνει την νο 1 φίρμα έναντι του ανταγωνισμού!

Όσο περισσότεροι τόσο καλύτερα φωνάζουν οι “νέοι” διαφημιστές και φυσικά στην παγίδα πέφτουμε όλοι, διαφημιστές, χρήστες & διαφημιζόμενοι! Περισσότεροι χρήστες, περισσότερο spam, περισσότερη ώρα μακρυά από παραγωγικές διαδικασίες, μεγαλύτερη έκθεση προσωπικών δεδομένων, στρέβλωση της online αγοράς σε μια περίοδο που όλοι ξοδεύουν όλο και λιγότερα!

Φυσικά το παραπάνω εγχείρημα, της ανάλυσης δηλαδή από κάποια συγκεκριμένη σκοπιά της όλης τρέλας με τα deal sites + τις αθρόες κληρώσεις εδώ και εκεί, εμπεριέχει πολλούς κινδύνους αφού ακόμα δεν έχει κατακάτσει η σκόνη που σηκώθηκε μερικούς μήνες πριν με την εκκίνηση των πρώτων sites. Θα το αφήσω για την ώρα στην άκρη και ίσως σε κάποιο άλλο post να πιάσω κομμάτι κομμάτι του pazl.

Για την ώρα σας προτρέπω να προσέχετε που δίνετε τα προσωπικά σας δεδομένα, να προσέχετε την χρήση που κάνετε! Το ψηφιακό σας προφίλ είναι μέρος πλέον της καθημερινότητας είναι μέρος της πραγματικής ζωής! Τους λόγους τους ξέρετε ήδη και τους βιώνετε εκεί έξω… Ο Soter στο σκίτσο του παραπάνω το αποτύπωσε με μαεστρία!

Author: Poulopoulos Ioannis

Web professional, blogger, new-come-podcaster & social media enthusiast! Interested in politics, diplomacy & networking.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *