Το ΚΚΕ και η σχέση του με το Twitter


Η δημοσίευση αυτή δεν θα ασχοληθεί με τη πολιτική διάσταση του εκλογικού αποτελέσματος που όλοι βλέπουμε να εξελίσσεται τούτες τις ώρες. Με ενδιαφέρον και περιέργεια είδα σήμερα την αντίδραση του ΚΚΕ στην ύπαρξη ενός πλαστού λογαριασμού του κόμματος στο twitter (@kkegr – δεν είναι πλέον διαθέσιμος) ο οποίος καλούσε με tweet προσποιούμενος τη κεντρική επιτροπή του κόμματος τους πολίτες να ψηφίσουν ΣΥ.ΡΙΖ.Α στις σημερινές εκλογές.

Είδα μάλιστα ότι αυτή η αντίδραση μονοπώλησε τις κομματικές ανακοινώσεις της 17ης Μαΐου. Στη σελίδα kke.gr μπορεί κάποιος να βρει στη ροή των ανακοινώσεων δύο παραπομπές (#1, #2) στο θέμα του “πλαστού” λογαριασμού. Είδα τη γραμματέα κα Παπαρήγα αν προχωράει σε μονοθεματική τοποθέτηση κατά τη προσέλευση της στο εκλογικό τμήμα στο οποίο ψήφιζε.

Η ανακοίνωση του κόμματος περιέχει τα παρακάτω…

“Καταγγέλλουμε ότι ο χαφιέδικος λογαριασμός του Twitter, που παρουσιάζεται ως «επίσημος λογαριασμός της ΚΕ του ΚΚΕ» και τον οποίο πολλές φορές έχει καταγγείλει το ΚΚΕ και ο «Ριζοσπάστης», αργά χθες το βράδυ σε ανάρτησή του εμφανίζει την Κεντρική Επιτροπή του ΚΚΕ να καλεί το λαό σε υπερψήφιση άλλου κόμματος και όχι του ΚΚΕ!

Η αρμόδια εισαγγελική αρχή έχει υποχρέωση να επέμβει αμέσως.

Καλούμε τους κομμουνιστές, τους φίλους και ψηφοφόρους του Κόμματος να επαγρυπνούν μέχρι να κλείσουν οι κάλπες, γιατί είναι πιθανό μέχρι τότε να ακούσουν διάφορα ψέματα και προβοκάτσιες.”

Το παραπάνω λογαριασμό ακολουθούσαν περί τους 500 χρήστες. Ένας αριθμός όχι και τόσο σημαντικός για το twitter που να μπορεί να επηρεάσει δραματικά ένα εκλογικό αποτέλεσμα. Πόσο μάλλον για τη περίπτωση του ελληνικού twitter το οποίο πολλοί χαρακτήριζουν, μεταξύ σοβαρού και αστείου, ως αναντίστοιχο με ότι συμβαίνει στην κοινωνία. Για πολιτικούς λόγους καταλαβαίνω το βάρος που δίνει η Αλέκα στο συμβάν αυτό- δεν ξέρω αν μπορεί να δικαιολογήσει τα ποσοστά και το θόρυβο της ενασχόλησης μ’αυτό σε μέρα εκλογών. Σε λόγους social media πάντως δεν χαρακτηρίζεται και τόσο ορθή. Τα social media είναι ένα κανάλι επικοινωνίας το οποίο έχει τη δυνατότητα να αναπαράγει και να επεκτείνει ένα μήνυμα που εκπέμπεται. Μια επίσημη λοιπόν κομματική παρουσία δεν νομίζω πως θα έβλαπτε το κόμμα- θα του άνοιγε ίσως και ένα ακόμα μέσο να προωθήσει τις απόψεις του. Έχει το χρόνο να ξανασκεφτεί…

Author: Poulopoulos Ioannis

Web professional, blogger, new-come-podcaster & social media enthusiast! Interested in politics, diplomacy & networking.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *