in , ,

Διαγραφη απο το Facebook; χμμμ…

Αρκετοί από εμάς έχουμε γραφτεί ή σχεδιάζουμε να γραφτούμε σε κάποια διαδικτυακή κοινότητα ή να φτιάξουμε ένα προσωπικό χώρο στο διαδίκτυο μέσω του οποίου θα γνωρίζουμε νέο κόσμο και ενδιαφέροντα.

Μία διέξοδος σε αυτά τα σχέδια είναι και το Facebook. Πάρα πολλά άτομα έχουν δημιουργήσει το προσωπικό τους προφίλ στην εφαρμογή αλλά και πάρα πολλά άτομα επίσης αποφάσισαν να το διαγράψουν! Κάτι που όπως αποδείχτηκε είναι σχεδόν τόσο δύσκολο, όσο και οι δώδεκα άθλοι του Ηρακλή. Αυτό νομίζω ότι γεννά ερωτήματα σχετικά με την χρήση και την διαχείριση των προσωπικών δεδομένων μας.

Αν και το Facebook προσφέρει την επιλογή απενεργοποίησης του λογαριασμού δεν σου δίνει την επιλογή της διαγραφής. Δηλαδή τα δεδομένα του λογαριασμού μας μένουνε μόνιμα αποθηκευμένα σε κάποιον server της εταιρίας, απλά ο λογαριασμός δείχνει ότι είναι μη ενεργός. Ακόμα και αν επικοινωνήσετε με τους διαχειριστές η πλήρης διαγραφή των στοιχείων από το δίκτυο δεν είναι εφικτή!

Η κυρία Amy Sezak, αντιπρόσωπος του Facebook, σε δηλώσεις που έκανε, υπογράμμισε ότι ο χρήστης που θέλει να αποχωρίσει πρέπει να σβήσει χειροκίνητα όλες τις πληροφορίες που τον αφορούν. Από εγγραφές σε γκρουπ και προσωπικά στοιχεία μέχρι απλά μηνύματα. Και αφού κάνετε όλα αυτά, θα πρέπει να επικοινωνήσετε με το Facebook για να διαγραφείτε και από την βάση δεδομένων του! Αυτό γίνεται όπως ισχυρίζονται, για την διευκόλυνση των μελών που θέλουν να επιστρέψουν στην «ενεργό δράση»!

Άλλοι ιστοχώροι όμως, όπως το MySpace και το Friendster προσφέρουν την δυνατότητα εύκολης και μόνιμης διαγραφής. Μια βασική και απλή επιλογή!

Η εντύπωση που δημιουργείται είναι ότι τα αρχεία κρατούνται ως στατιστικά στοιχεία για τους διαφημιζόμενους, με ότι κακό ή «παράνομο» αυτό συνεπάγεται.

Χιλιάδες χρήστες πάντως έχουν δημιουργήσει groups & pages με θέμα την μόνιμη διαγραφή από την κοινότητα! Εσείς δεν ανησυχείτε με την ιδέα της μόνιμης και μη θεμιτής παραμονής διαχείρισης των προσωπικών δεδομένων;

[via]

Written by la_voce

Comments

Leave a Reply

2 Pings & Trackbacks

  1. Pingback:

  2. Pingback:

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Loading…

0

Η Yahoo απαντησε…Και η Microsoft επισης!

Eφτασε το Catalyst 8.2.