in

Linspire (Lindows) goes XandrOS!

Θυμάστε τα Lindows; Πρόκειται για μια διανομή Linux που είχε ταράξει τα νερά και είχε οδηγήσει την Microsoft στα δικαστήρια! Η επιλογή του ονόματος “Lindows” για την διάθεση μιας εξαιρετικά απλοποιημένης διανομής Debian Linux είχε προκαλέσει την αντίδραση της Microsoft αφού παρέπεμπε στα γνωστά παράθυρα και σύμφωνα με την εταιρεία επρόκειται για παραποίηση του trademark των Windows!

Η υπόθεση πήγε στα δικαστήρια όπου και η Microsoft έχασε και αναγκάστηκε να πληρώσει περί τα 20 εκατ. $ για να πάρει τα δικαιώματα του ονόματος και τα Lindows να γίνουν Linspire! Η εταιρεία δεν μας είχε απασχολήσει ιδιαίτερα από τότε.

Η τελευταία εξέλιξη είναι η εξαγορά της την προηγούμενη εβδομάδα από την XandrOs, εταιρείας η οποία είναι πίσω από την διανομή και υποστήριξη της Linux εκδοχής του Eee PC της Asus. Σίγουρα η παραπάνω ενέργεια θα βοηθήσει για περισσότερο προσιτές στο κόσμο διανομές Linux. Η ζήτηση δημιουργείται με τα mass selling mini laptops να ανοίγουν τον δρόμο και σίγουρα θα υπάρξουν καλύτερες μέρες!

[via]

Comments

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Loading…

0

iphone 3g, 1 εκατομμυριο πωλησεις!

Google-Viacom η συνεχεια!