in

How to: Online αιτηση για το φοιτητικό Πάσο.

Νέα διαδικασία για την παροχή έκπτωσης 25% στις μετακινήσεις των φοιτητών με Μ.Μ.Μ μέσω της υπόδειξης του φοιτητικού πάσο. Σύμφωνα με το Υπουργείο και το Δελτίο Τύπου που εξέδωσε, οι φοιτητές οι οποίοι τελικά έπαιρναν το φοιτητικό πάσο ήταν περισσότεροι από αυτούς που πραγματικά το δικαιούνται να το πάρουν.

Τι κερδίζει τώρα ο φοιτητής με το νέο πάσο; Δεν επιβαρύνεται με τα έξοδα των έντυπων φωτογραφιών. Η φωτογραφία μπορεί να προέλθει από οποιαδήποτε ψηφιακή φωτογραφική μηχανή ή κινητό τηλέφωνο. Το κόστος παραλαβής για το φοιτητή είναι 2,46 ευρώ. Μπορεί να πραγματοποιεί την αίτηση του ηλεκτρονικά, χωρίς να είναι απαραίτητη η φυσική του παρουσία στην γραμματεία του τμήματός του. Μπορεί να παραλαμβάνει το πάσο σε σημεία διανομής που τον εξυπηρετούν καλύτερα, ακόμα και αν αυτά δεν είναι κοντά στο Ίδρυμα όπου σπουδάζει. Σε κάθε περίπτωση ο φοιτητής ειδοποιείται μέσω email και κινητού τηλεφώνου για την παραλαβή του πάσο.

Το νέο πάσο έχει τα τελευταία σύγχρονα χαρακτηριστικά ασφαλείας, δεν μπορεί να αντιγραφεί και είναι ανθεκτικό στη χρήση. Τα στοιχεία του δικαιούχου αναγράφονται και με λατινικούς χαρακτήρες, με τον τρόπο αυτό θα είναι δυνατή η πρόσβαση σε υπηρεσίες προς φοιτητές άλλων χωρών, χωρίς να είναι απαραίτητη η έκδοση νέων καρτών. Σύμφωνα με το δελτίο τύπου μέσω της ηλεκτρονικής υπηρεσίας για τη χορήγηση του πάσο θα είναι δυνατή η ανάπτυξη νέων υπηρεσιών προς τους φοιτητές τόσο από τα ιδρύματα και την πολιτεία (πρόσβαση σε εστίες, σίτιση, βιβλιοθήκες κτλ.) όσο και από ιδιώτες.

Είχα την ευκαιρία να δοκιμάσω το νέο πληροφοριακό σύστημα, το οποίο μου φάνηκε πολύ απλό και εύχρηστο ακόμα και για τους πιο αρχάριους χρήστες. Επιλέγετε την εγγραφή στο πληροφοριακό σύστημα και κάνετε register στην σελίδα αφού πρώτα τσεκάρετε ότι δεν είστε κάτοχος άλλου μεταπτυχιακού η διδακτορικού τίτλου σπουδών (για Μεταπτυχιακούς) και ότι έχετε Διαβάσει και αποδεκτεί τους Όρους και Προϋποθέσεις συμμετοχής στο πρόγραμμα “Ηλεκτρονική Υπηρεσία Απόκτησης Δελτίου Ειδικού Εισιτηρίου”. Στην συνέχεια συμπληρώνετε τα στοιχεία σας και μόνο προσέξτε μην δώσετε ψέυτικα στοιχεία, όπως email, ή κινητό, γιατί γίνεται διπλή πιστοποίηση, του λογαριασμού που ανοίγετε.

Τα ιδρύματα και τα τμήματα είναι περασμένα στο σύστημα και επιλέγονται πολύ εύκολα, όπως και παρακάτω όταν χρειαστεί να τα επιλέξετε εφαρμόζεται η ζωντανή αναζήτηση “live search”.

Είναι θετικό το γεγονός ότι φέτος δεν θα χρειαστεί να πάτε να βγάλετε φωτογραφίες και όλα τα υπόλοιπα διαδικαστικά περιμένοντας στην ουρά με καμιά 50 φοιτητές, ούτε να χρειαστεί επίκληση σε “συνδικαλιστές” φοιτητές από την Α ή τη Β παράταξη! Οι φωτογραφίες θα πρέπει να έχουν διάσταση 360x360px όχι μεγαλύτερες από 2mb. Μην φοβηθείτε για την ασφάλεια του πληροφοριακού συστήματος, η ιστοσελίδα συνοδεύεται από πιστοποιητικό ασφαλείας καθ’όλη την διάρκεια της υποβολής.

Ένα σημαντικό στοιχείο είναι ότι ο φοιτητής επιλέγει από που θα παραλάβει το πάσο του! Παρένθεση – [τώρα εδώ χωράει συζήτηση γιατί τα σημεία διανομής των πάσο, είναι ΜΙΑ εταιρεία, η οποία τυγχάνει να είναι -ΠΛΕΟΝ- “Γερμανικών” συμφερόντων, όπου και εκεί θα αποθέτει τα 2,46€ ευρώ του (μιας και ο φοιτητής όπως λέγεται και στο Δ_Τ γλυτώνει τις φωτογραφίες)]. Στην συνέχεια θα πάτε να επιλέξετε την οριστική υποβολή της αίτησης, και θα σας έρθει ένα email με τον μοναδικό κωδικό της αίτησης το οποία θα σημαίνει ότι όλα πήγαν καλά!

Αναλυτικές οδηγίες, καθώς και βίντεο επίδειξης υπάρχουν στον διαδικτυακό τόπο, ενώ οι δικαιούχοι θα μπορούν να επικοινωνήσουν με το ειδικό γραφείο αρωγής στο 801-11-31400 (από σταθερό) ή στο 210-7724375 (από κινητό), από Δευτέρα ως Παρασκευή από τις 09:00 ως και τις 17:00

Written by karaoulis

Comments

Leave a Reply

One Ping

  1. Pingback:

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Loading…

0
facebook-profile

Timeline το Νέο Facebook profile!

euro

ΕΣΠΑ, η στρέβλωση της ελληνικής τεχνολογικής σκηνής.