Υπερκερδη για την Apple απο ipod & iphone!

Με χθεσινή ανακοίνωση της η Apple ανέφερε ότι τα κέρδη της για το πρόσφατο τρίμηνο ήταν $ 1,33 ανά μετοχή με έσοδα ύψους $ 8,16 δις! Με άλλα λόγια, μιλάμε για $1.21 δις. κερδών! Σε πρόσφατο press release, ο Peter Oppenheimer (CEO) ανέφερε μεταξύ άλλων,

Είμαστε στην ευχάριστη θέση να αναφέρουμε ότι το τρίμηνο που πέρασε είναι το καλύτερο εκτός περιόδου διακοπών τρίμηνο όσον αφορά τα έσοδα και κέρδη στην ιστορία μας. Η χρηματοοικονομική κατάσταση της Apple εξακολουθεί να είναι πολύ ισχυρή, με σχεδόν 29 δισεκατομμύρια δολάρια σε μετρητά και εμπορεύσιμων τίτλων στον ισολογισμό μας.

Σύμφωνα με τις προσδοκίες που είχαν οι αναλυτές της Apple, αναφέρθηκαν στις πωλήσεις των Mac που ήταν 2,2 εκατ. κάτι που αντιστοιχεί σε μείωση 3% από το αντίστοιχο περυσινό τρίμηνο. Αντίθετα οι πωλήσεις των iphoneipod ήταν ελαφρά υψηλότερες από τις αναμενόμενες, με 11,01 εκατ. πωλήσεις iPods και και 3,79 εκατ. πωλήσεις για τα iphones! Σε ανακοίνωση Τύπου αναφέρθηκε σε μια αύξηση της τάξης του 123% από το αντίστοιχο περισυνό τρίμηνο. Φυσικά, το τελευταίο τρίμηνο του έτους δεν είχαν το πλεονέκτημα του iphone 3G ή το εξαιρετικά δημοφιλές iTunes App Store. Ωστόσο, η αύξηση παραμένει εντυπωσιακή!

Κορυφαίο στέλεχος της Apple, ο Tim Cook σημείωσε ότι τα υψηλότερα μεικτά περιθώρια κέρδους που σημειώθηκαν αυτό το τρίμηνο ήταν σε μεγάλο βαθμό το αποτέλεσμα των εξαιρετικά ισχυρών iLife’09 και iWork’09 που σημείωσαν αυξημένες πωλήσεις. Τα κέρδη της έκθεσης της Apple θα πρέπει να είναι μια ευπρόσδεκτη έκπληξη για τους επενδυτές, οι οποίοι πρόσφατα είχαν ανησυχήσει για τις τελευταίες οικονομικές συνθήκες. Εν αναμονή του επόμενου τριμήνου, η Apple για άλλη μια φορά εξέδωσε μια σειρά από εκτιμήσεις με προβλέψεις για τα κέρδη να μειώνονται μεταξύ $ 0,95 και $ 1,00 από έσοδα ύψους μεταξύ 7,7 και $ 7,9 δισ.

Εδώ είναι μερικά από τα πιο ενδιαφέροντα σημεία από την παρουσίαση των κερδών της Apple,

  • IPod πωλήσεις, αύξηση 3% από το αντίστοιχο τρίμηνο ένα χρόνο πριν
  • Το iPhone είναι πλέον διαθέσιμο σε 81 χώρες
  • Το iTunes Store App μετράει πάνω από 35.000 αιτήσεις
  • Το iTunes Store App πέτυχε την επίτευξη ενός δισεκατομμυρίου downloads!
  • Αύξηση κατά 16%  των πελατών στα Apple Stores με περισσότερους από 39 εκατομμύρια επισκέπτες
  • Το ταμείο της Apple είναι $ 28,9 δισ. σε μετρητά
  • Ο συνολικός αριθμός των iphones και ipod ανέρχεται σε σε 37 εκατομμύρια μονάδες
  • Εξαιρετικά ισχυρή ανάπτυξη του iTunes από το κατέβασμα μουσικής, ταινιών, και εφαρμογών
  • Επαναλαμβάνοντας τις δηλώσεις που έγιναν κατά την τελευταία αναγγελία κερδών, ο Cook σημείωσε ότι η Apple δεν θα δημιουργήσει μια τιμή “ομπρέλα” για τους ανταγωνιστές του iphone

Όχι σύντομα τα Netbooks.

Κατά τη διάρκεια παλαιότερης συνέντευξης, το θέμα των netbooks είχε τεθεί, δεν αποτελεί έκπληξη το γεγονός ότι ο Tim Cook απάντησε επισημαίνοντας πολλές από τις αδυναμίες των netbooks, όπως είναι οι μικρές οθόνες, τα άβολα πληκτρολόγια, και φτωχό λογισμικό. Ο Cook συνέχισε λέγοντας ότι εάν οι καταναλωτές αναζητούν μια φορητή συσκευή με την οποία να ελέγχουν τα email τους και να έχουν πρόσβαση στο διαδίκτυο, τότε το ipod touch είναι μία ελκυστική επιλογή.

Όπως αναμενόταν, ο Cook έκλεισε λέγοντας πως η Apple έχει κάποιες “ενδιαφέρουσες ιδέες”, όταν πρόκειται να ασχοληθεί με τα netbooks, αλλά επισήμανε ότι εξακολουθούν να μην ενδιαφέρονται να εισέλθουν ότι το συγκεκριμένο τμήμα της αγοράς.

p.s by p.ioanni : Στο σκίτσο βλέπετε τον Steve σε ρόλο μάγου να συνεχίζει να έχει κυρίαρχο ρόλο στην κερδοφορία καθώς και στην παρουσία της εταιρείας σ’αυτή την δύσκολη οικονομικά περίοδο! Το άγγιγμα του μαγικό αφού τα ipod & iphone που παρουσιάστηκαν επί των ημερών του οδηγούν την μεγάλη κερδοφορία καλύπτοντας τις απώλειες των άλλων τμημάτων! Για σοβαρούς λοιπόν λόγους το μαγικό χαλί έγινε μαγικό iphone!

(via)

2 thoughts on “Υπερκερδη για την Apple απο ipod & iphone!”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *