Εντυπωσεις…JoomlaCamp!

Την Κυριακή που μας πέρασε παρευρέθηκα στο MediaCamp και συγκεκριμένα στο JoomlaCamp Basic Session. Η παρουσίαση έγινε από τα παιδιά της JoomlaWorks και είχε σκοπό να προσελκύσει νέους χρήστες του Joomla και να εξήγηση τις λειτουργίες αυτής της CMS πλατφόρμας! Έγινε μια σύντομη παρουσίαση του Joomla 1.5.x , μια νέα εγκατάσταση με απλά βήματα και στην συνέχεια στο κομμάτι του Administration, παρουσιάστηκαν και επεξηγήθηκαν λειτουργίες της πλατφόρμας.

Έγινε κατανοητός ο διαχωρισμός των modules και plugins , έγινε επίδειξη του πόσο εύκολα μπορεί να στηθεί ένα site με το Joomla και να κάνει κάποιος μια εύκολη και γρήγορη παραμετροποίηση σε αυτό! Ακολούθησε η μετατροπή ενός απλού template σε Joomla theme χρησιμοποιώντας ενα html editor με άπλα βήματα , όπου με λίγες γνώσεις html και css μπορούσε κάνεις να φέρει το template στα μέτρα του!

Τέλος έγινε μια σύγκριση του Joomla, WordPress και Drupal, των δημοφιλέστερων δηλαδή CMS διανομών! Το τι προασφέρει το καθένα θετικά αρνητικά…

Μια άκρως ενδιαφέρουσα παρουσία στο MediaCamp, άντε και του χρόνου!

Guest post by Kolesnikov Paul

3 thoughts on “Εντυπωσεις…JoomlaCamp!”

  1. Πολύ ωραία παρουσίαση φαντάζομαι, βέβαια δεν προσχώρησαν φαντάζομαι σε πολύ ειδικευμένα αλλά είναι λογικό, όταν προσπαθούν με αυτή την παρουσίαση να προσελκύσουν νέους χρήστες.

    Ευχαριστούμε Παύλο για την ανταπόκριση σου 😉

  2. Έλλα Κωστα, ναι ετσι είναι … απλά είχα πάει μονο στο Basic Session, αργότερα είχε και Advance.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *