Περί τα 1000 views σύμφωνα με το Google Analytics δέχθηκαν τα 2 άρθρα για την απογραφή των δημοσίων υπαλλήλων, θέμα με το οποίο καταπιαστήκαμε σε προηγούμενα post! Ένας εξαιρετικά σημαντικός αριθμός δημοσίων υπαλλήλων “ψάχτηκε” online με αφορμή την διαδικασία αυτή.
Περισσότεροι από 200 χιλιάδες προσπάθησαν να κάνουν την δήλωση τους την πρώτη μέρα με αποτέλεσμα την πτώση του συστήματος. Αυτά συμβαίνουν όμως και στις καλύτερες οικογένειες και δικαιολογείται παρά την αρχική γκρίνια που προκλήθηκε και την άρνηση έπειτα κάποιων ομάδων να συμμετέχουν για δικούς τους λόγους στο εγχείρημα.
Η όλη διαδικασία υποβολής ήταν εύκολη αρκεί να είχες συγκεντρώσει όλα τα δικαιολογητικά που είχαν ανακοινωθεί στο πρωτοσέλιδο. Παρατήρησα μάλιστα πως πολλές υπηρεσίες είχαν δώσει αντίγραφο της αίτησης (μπορούσες να κατεβάσεις νωρίτερα από το site) το οποίο το συμπλήρωναν offline οι εργαζόμενοι με τις σχετικές κατευθύνσεις. Στην αρχική σελίδα διαβάζω πως συνολικά έχουν απογραφεί 755.573 διαφορετικά ΑΦΜ με την διαδικασία να ολοκληρώνεται με μια μικρή παράταση την Πέμπτη 29 Ιουλίου.
Διορθώστε με αν κάνω λάθος αλλά πρόκειται για την μαζικότερη online διαδικασία του ελληνικού κράτους και αναρωτιέμαι αν φυσικά με αφορμή αυτή την επιτυχία θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί το case study και αλλού. Ίσως σε κάποιας μορφής δημοψηφίσματα ή λοιπές συμμετοχικές διαδικασίες. Θα ήταν εξαιρετικό να συμμετείχαν οι πολίτες μέσα από τέτοιες μεθόδους που αποκλείουν τις λέξεις “μεσολάβηση”, “διαπλοκή”, “γραφειοκρατία” από το χάρτη! Εντάξει για να μην είμαι και απόλυτος στα σχετικά με το δημοψήφισμα θα μπορούσε να είναι ακόμα και θέματα που αφορούν τοπικές κοινωνίες. Το ΚΕΠ θα μπορεί να δουλέψει συμπληρωματικά για πολίτες μεγάλης ηλικίας αλλά και για άτομα που δεν έχουν επαφή με το διαδίκτυο.
Αναμένουμε περισσότερα στην παραπάνω κατεύθυνση…
Comments
Loading…