Μεγαλης κλιμακας Dos Attack στο Mininova!

Σύμφωνα με το Torrent Freak, ο γνωστός tracker Mininova δέχεται τις τελευταίες μέρες συστηματικές επιθέσεις “Denial of  Service” με αποτέλεσμα να είναι μη διαθέσιμος σε διαστήματα της μέρας είτε να είναι ιδιαίτερα αργή η ανταπόκριση του στα requests των χρηστών! Οι υπεύθυνοι του Mininova δηλώνουν πως δεν έχουν ξαναδεί αντίστοιχης κλίμακας επίθεση  στην υπηρεσία!

Ο τύπος της επίθεσης είναι συνηθισμένος προς μεγάλα τερματικά ή σε site ιδρυμάτων, τραπεζών και σαν στόχο έχει να βγάλει εκτός λειτουργίας τους δικτυακούς τόπους των “θυμάτων”! Γίνονται ταυτόχρονα πολλαπλά requests, από υπολογιστές zombie οι οποίοι ελέγχονται απομακρυσμένα, προς τον εξυπηρετητή της εφαρμογής καταναλώνοντας τους πόρους του συστήματος σε σημείο που να προκαλέσουν κατάρρευση είτε χαμηλή ανταπόκριση σε νέα requests!

Να αναφέρουμε πως ένα μέσο site δεν την γλιτώνει από αντίστοιχες επιθέσεις, ειδικά στην περίπτωση που δεν υπάρχει και το κατάλληλο scale-support από την εταιρεία hosting! Ακόμα και σ’αυτή την περίπτωση θα τα έβρισκε εξαιρετικά σκούρα αν αντιμετώπιζε έναν αντίστοιχο “βομβαρδισμό” requests! Σύμφωνα με την δημοσίευση μιλάμε για επιθέσεις από 3 ηπείρους με την τελευταία να είναι κλίμακας 2 Gbit!

(via)

Author: Poulopoulos Ioannis

Web professional, blogger, new-come-podcaster & social media enthusiast! Interested in politics, diplomacy & networking.

One thought on “Μεγαλης κλιμακας Dos Attack στο Mininova!”

  1. Πράγματι έχει πρόβλημα αυτός ο tracker.Κακά τα ψέματα δεν είναι και από τους καλύτερους που κυκλοφορούν. Εγώ προτιμώ να ασχολούμαι με Ελληνικούς trackers.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *