ΕΕΤΤ: Προσοχη στις “Δωρεαν” Διεθνεις κλησεις!

Σε ανακοίνωση της η Επιτροπή Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων (ΕΕΤΤ), καλεί τους καταναλωτές να είναι ιδιαίτερα προσεχτικοί αναφορικά με τις κλήσεις που πραγματοποιούν σε αριθμούς τηλεφώνων πέραν της επικράτειας! Το τελευταίο διάστημα όπως αναφέρεται, έχουν πραγματοποιηθεί καταγγελίες σχετικά με υπερχρεωμένους λογαριασμούς από κλήσεις σε χώρες του εξωτερικού οι οποίες όμως θεωρούνταν ως “δωρεάν” από πλευράς καταναλωτών, σύμφωνα πάντα με τις διαφημίσεις στα πακέτα των εναλλακτικών παρόχων!

Η επιτροπή εξετάζει τις καταγγελίες για να εξακριβώσει εάν πρόκειται για παραπληροφόρηση από πλευράς των παρόχων είτε εάν συμβαίνει παράβαση του κώδικα δεοντολογίας ώστε να γίνουν παρατηρήσεις και να επιβληθούν κυρώσεις όπου χρειάζεται.

Καλό θα ήταν να εξετάζετε με προσοχή τους όρους χρήσης κάθε συμβολαίου, να ελέγχετε τα μικρά γράμματα καθώς και να ενημερώνεστε για τις χρεώσεις σε υπηρεσίες και προσφορές τις οποίες είναι υποχρεωμένος ο κάθε πάροχος να αναφέρει αναλυτικά!

Author: Poulopoulos Ioannis

Web professional, blogger, new-come-podcaster & social media enthusiast! Interested in politics, diplomacy & networking.

2 thoughts on “ΕΕΤΤ: Προσοχη στις “Δωρεαν” Διεθνεις κλησεις!”

  1. Καλημέρα και απο εμένα. Το τελευταίο διάστημα, περίπου εδώ και ένα χρόνο έχω πακέτο double play από εναλλακτικό πάροχο και συγκεκριμένα την Forthnet μέσα από ιδιόκτητο δίκτυο.

    Έχει τύχει αρκετές φορές να τηλεφωνήσω σε σταθερά δίκτυα στο εξωτερικό στις χώρες που αναγράφονται ως προορισμός χωρίς χρέωσης από το κατάλογο της εταιρείας. Φυσικά και δεν έχω δει να χρεώνομαι πάνω από τα 39,90 ευρώ για κάθε μήνα.

    Υπάρχει όμως περίπτωση αν καλέσω κινητά ας πούμε στην Γαλλία να χρεωθώ, διότι τα κινητά για αυτή τη χώρα χρεώνονται. Θα πρέπει απλά πριν κάνω μια κλήση να συμβουλευτώ τον κατάλογο χρέωσης του παρόχου μου για να έχω και το κεφάλι μου ήσυχο!!!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *