Εκλογες 2009 και ελληνικο internet!

Λίγες μέρες απομένουν μέχρι την Κυριακή των Εθνικών Εκλογών και οφείλουμε να ομολογήσουμε πως είναι ένα γεγονός που προκαλεί από μόνο του έντονη κινητικότητα! Υποψήφιοι πολιτευτές στον δρόμο, κομματικά επιτελεία σε εγρήγορση και διαφημιστικές να λανσάρουν τις καμπάνιες που προετοίμαζαν καιρό!

Φυσικά απ’αυτό το party δεν μπορεί να λείπει το Web με το έτος 2007, τις τελευταίες εθνικές εκλογές δηλαδή, να αποτελεί σημείο αναφοράς για την επίσημη καθιέρωση του μέσου σαν επίσημο εργαλείο προεκλογικής καμπάνιας και προώθησης προσώπων, θέσεων αλλά και βήμα αντιπαράθεσης!

Ένα σημείο που θα παρατηρήσατε περιφερόμενοι στους διαδρόμους των Social Media και του ελληνικού διαδικτύου είναι, μεταξύ άλλων και η “υπερβολική χρήση” αυτού του νέου καναλιού επικοινωνίας από υποψήφιους όλων των κομμάτων! Φταίνε οι λανθασμένες συμβουλές από διαφημιστικά γραφεία; Φταίει η “μίμηση” που επιτάχυνε αυτό το φαινόμενο; Η απλά πρόκειται για ένα trend που πρέπει να αξιοποιηθεί για να προσελκύσει νέους σε ηλικία ψηφοφόρους και αφορά μόνο την προεκλογική περίοδο; Ισχύει κάτι απ’όλα αλλά και άλλα φαινόμενα που δεν θα διαβάσετε στις λίγες γραμμές αυτού του άρθρου!

Μας αρέσουν όσοι έχουν μια συστηματική και ορθή παρουσία στο διαδίκτυο, αποδεικνύοντας πως δεν το βλέπουν καιροσκοπικά αλλά ως ένα εργαλείο επικοινωνίας με τους πολίτες, ένα μέσο καταγραφής των απόψεων τους και γενικά ένα σημείο αναφοράς των δράσεων τους! Δεν μας αρέσει να βλέπουμε παρατημένα Blogs κ sites, δεν μας αρέσει η άσχημη χρήση της Τεχνολογίας σε βαθμό που να καταντάει ενοχλητική σε τέτοιο βαθμό που να έχει αντίθετα από το προσδόκιμο αποτελέσματα!

Συμβουλή προς πολιτευόμενους

Καλώς και ανακαλύψατε τα sms, newsletter, blogs, social networks, vidcasts, podcasts κ.α αλλά να ξέρετε… ότι αφήνετε σας αφήνει, ότι είναι καιροσκοπικό θα φανεί! Να γνωρίζετε επίσης πως θα βρείτε και “ψαγμένους” χρήστες που μπορούν να επηρεάσουν το Social status σας, το internet θυμάται και αν σου μείνει η ρετσινιά άντε να ξεφύγεις! Να σέβεστε την αντίληψη των χρηστών και να είστε ο εαυτός σας!

Σκίτσο via Soter

Author: Poulopoulos Ioannis

Web professional, blogger, new-come-podcaster & social media enthusiast! Interested in politics, diplomacy & networking.

4 thoughts on “Εκλογες 2009 και ελληνικο internet!”

  1. Στο twitter βλέπω, και ομολογώ ακολουθώ, διάφορους πολιτικούς αλλα νομίζω αρκετοί από αυτούς είναι fake. Βέβαια νομίζω ότι πρέπει να καλωσορίσουμε την ειλικρινή προσπάθεια κάποιων να δραστηριοποιηθούν μέσω δικτύου.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *