Τέλος για το Gift shop του Facebook

1η Αυγούστου κλείνει και official το Facebook gift shop σύμφωνα με ανακοίνωση στο blog της εταιρείας αφού δεν ήταν όπως δείχνουν τα πράγματα με την την απόφαση αυτή και η πλέον πετυχημένη δραστηριότητα του κοινωνικού δικτύου! Μπορώ να πως δεν το έχω να κυκλοφορεί ιδιαίτερα και σε wall χρηστών σαν επιλογή.

Για όσους δεν γνωρίζουν η επιλογή της αποστολής κάποιου δώρου εμφανιζόταν by default κάτω από το πεδίο εισαγωγής κειμένου όταν κάποιος χρήστης επισκεπτόταν το profile κάποιου εορτάζωντα είτε πηγαίνοντας direct στην σελίδα με τα δώρα όπου μπορούσε να επιλέξει χρήστη, το “δώρο” που θα αποστείλει και το μήνυμα που θα εμφανίζεται.

Για να κάνει κάποιος χρήση της συγκεκριμένης δυνατότητας πρέπει να έχει αγοράσει αρχικά credits. Όπως διαβάζω στην ανακοίνωση τα υπάρχοντα δώρα στα wall των χρηστών που έχουν ήδη αποσταλεί θα παραμείνουν. Το Facebook κλείνει το συγκεκριμένο τμήμα για να δώσει πόρους και την απαραίτητη προσοχή σε πράγματα με τα οποία ασχολούνται καθημερινά τα εκατομμύρια των χρηστών του.

“Closing the Gift Shop may disappoint many of the people who have given millions of gifts, but we made the decision after careful thought about where we need to focus our product development efforts.

We’ll be able to focus more on improving and enhancing products and features that people use every day, such as Photos, News Feed, Inbox, games, comments, the “Like” button and the Wall.”

Author: Poulopoulos Ioannis

Web professional, blogger, new-come-podcaster & social media enthusiast! Interested in politics, diplomacy & networking.

2 thoughts on “Τέλος για το Gift shop του Facebook”

  1. Απ’ ότι θυμάμαι αυτό το application ήταν από τα πρώτα μαζί με κάποια ακόμη “core apps” που είχε φτιάξει το facebook για να ασχολείτε ο κόσμος, μετά το άνοιγμα του api σε τρίτους και τα χιλιάδες apps που βγήκαν ήταν θέμα χρόνου να το αποσύρουν.

  2. @telas: Ναι έτσι είναι! Έχω γνωστούς που “γράφουν” ώρες στα games του fb! Το gift shop προσπεράστηκε από τις εξελίξεις…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *