Μια εταιρεία η οποία έχει ”ταρακουνήσει” κάπως την blogoσφαιρα στο σύνολό της αυτήν την περίοδο, είναι η Adobe με την πολύ πρόσφατη κυκλοφορία, της νέας online πλατφόρμας ‘επεξεργασίας φωτογραφιών’ (photo editing) και αποθήκευσης, (storage) Adobe photoshop express. Η νέα αυτή εφαρμογή, δεν είναι όπως οι περισσότεροι νομίζουν η online έκδοση του photoshop, αλλά τίποτα άλλο από ενα απλό photo – editor online κάτι αντίστοιχο με την υπηρεσία picnik.com!
Αυτό που κάνει την προσφορά της Adobe να διαφέρει, είναι τα 2 ολόκληρα GB που προσφέρει για την αποθήκευση φωτογραφιών, πράγμα το οποίο μπορεί να κατατάξει το Photoshop Express στις online υπηρεσίες και όχι απλά στα online tools! Εύλογα λοιπόν γεννιούνται κάποια ερωτήματα για το σχέδιο ανάπτυξης της Adobe στον ”web – enabled” κόσμο, βλέποντας ήδη -ενεργά έργα- της εταιρείας, όπως το buzzworld και το adobe share.
Έχοντας λοιπόν τον άρτια σχεδιασμένο και δομημένο, συνδυασμό των υπηρεσιών – εργαλείων της Adobe (Buzzworld, Share, Photoshop express κ.α) σκέφτεται κανείς, ότι η εταιρεία φαίνεται να ετοιμάζει μια ολοκληρωμένη σουίτα online υπηρεσιών κάθε τύπου:
– Online document library // Adobe Share [upload – edit – share your documents with others]
– Document Editor // Buzzworld [Using Flash , handles page layout in a way that HTML just can’t]
– Web – conference // Brio [screen-sharing, video, VoIP, teleconferencing, chat, etc]
-Photo editor & Storage // Adobe Photoshop Express [2GB of space, effects and filters for image editing etc ]
Mε μια σύντομη ΄λίστα περιεχομένου΄παραπάνω, είναι ξεκάθαρο ότι η Adobe αναπτύσσει εντυπωσιακά μια online suite. To δύσκολο σημείο όμως έρχεται τώρα και είναι η ερώτηση:
”Μπορούν όλες αυτές οι ξεχωριστές υπηρεσίες, να συγχωνευθούν σε μια; ”
Σύμφωνα λοιπόν με τον Erik Larson, (Director of Product Marketing and Management, Business Productivity Business Unit at Adobe) η εταιρεία έχει ήδη προχωρήσει τα σχέδια για την ενοποίηση αρχικά του Adobe Share με το Buzzword. Έγινε επίσης λόγος και για την ενσωμάτωση buzzorld – photoshop express μελλοντικά.
Αν τα παραπάνω ισχύουν, έχουμε: Δυνατότητα εισαγωγής μιας εικόνας μας στο έγγραφό μας, την ίδια στιγμή που μπορούμε να επεξεργαστούμε την εικόνα με τα διάφορα φίλτρα και εργαλεία. Στη συνέχεια μοιραζόμαστε με άλλους το δημιούργημα μας και πιθανές τροποποιήσεις και βελτιώσεις από άλλους, ενώ συγχρόνως τοποθετούμε αυτό στην ιστοσελίδα μας ! Αυτή είναι μια σύντομη περιγραφή στο ‘What Adobe online suite doing?’
H Adobe όμως δεν αρκείται σε αυτό! Για μια πραγματικά ολοκληρωμένη σουίτα, λείπουν τα εργαλεία spredsheet και slideshow. o Larson, χωρίς να δεσμεύεται απόλυτα, κάνει λόγο για το μέλλον της σχεδιαστικής ανάπτυξης της Adobe Suite, λέγοντας ότι θα ήθελε η σουίτα να ενσωματώνει ακόμα το SlideRocket και το Blist.
Στα labs της Adobe υπάρχει πληθώρα εφαρμογών: Online RSS Reader, Web-enabled Lightroom, ColorTheme Creator κ.α. Εφαρμογές που σίγουρα ο συνδυασμός τους, μπορεί να οδηγήσει την Adobe, στην online αυτοκρατορία της.
[via]
Comments
Loading…