Η ασφάλεια σε ένα σύστημα, είναι από τους πιο σημαντικούς παράγοντες για την σωστή λειτουργία του. Η κυριότερη εφαρμογή που θα πρέπει να έχει εγκατεστημένη ένας υπολογιστής για να είναι ασφαλής (κυρίως όταν έχει πρόσβαση στο internet) είναι αναμφίβολα ένα πρόγραμμα αντιμετώπισης και πρόληψης ιών, το γνωστό σε όλους Antivirus.
Για την καλύτερη διευκόλυνση όλων, μετά από ένα σύντομο online research και κάποια review χρηστών για τα τέλη 2007 και τις αρχές του 2008, παραθέτονται παρακάτω τα καλύτερα Antivirus προγράμματα και λίγα λόγια για τις τελευταίες εκδόσεις της κάθε εταιρείας:
Kaspersky Antivirus 7
Το Antivirus της Ρώσικης εταιρείας Kaspersky Lab συνεχίζει να επισκιάζει τον ανταγωνισμό με ευκολία, μένοντας στην πρώτη θέση με την έκδοση antιvirus 7, χάρη στην αποτελεσματική και εύκολη χρήση της εφαρμογής από τους χρήστες. Τα πλεονεκτήματα που βρίσκει κανείς στη έκδοση 7 η οποία κυκλοφόρησε τέλη Ιουλίου 2007, είναι η αρκετά γρηγορότερη διαχείριση, το νέο interface με νεα skins που ταιριάζουν στις απαιτήσεις του κάθε χρήστη και κάθε λειτουργικού συστήματος, αλλά και στην εύκολη εξάλειψη ιών όλων των τύπων (worm, spyware, trojan horse, keylogger, hijack, rootkit, phishing κλπ). Το μοναδικό μειονέκτημα είναι ότι η παρόν έκδοση antivirus δεν περιέχει τείχος προστασίας (firewall) πράγμα το οποίο βρίσκει κανείς στην σειρά Kaspersky internet security.
Norton Antivirus 2008
H τελευταία έκδοση norton antivirus 2008 της symantec corporation που κυκλοφόρησε τον Αύγουστο του 2007 ακολουθεί δεύτερη, αν και δεν άφησε τις καλύτερες εντυπώσεις. Η διαχείριση της εφαρμογής θα μπορούσε να είναι καλύτερα σχεδιασμένη αν είχε προσεχθεί λίγο παραπάνω. Στο σύνολό της, η εφαρμογή είναι 6 φορές μεγαλύτερη απο τις υπόλοιπες ανταγωνιστικές εφαρμογές με αποτέλεσμα να αργεί πάρα πολύ το σύστημα. Ένα ακόμα σημαντικό μειονέκτημα του norton antivirus 2008 είναι ότι δεν υποστηρίζει τον firefox browser. Παρά τα αρνητικά του όμως το norton antivirus έρχεται δεύτερο στις προτιμήσεις των χρηστών γιατί προσφέρει αποτελεσματική και σίγουρη προστασία.
McAfee VirusScan Plus 2008
Η νέα έκδοση της σειράς virusScan της εταιρείας McAfee, κυκλοφόρησε την 1η Οκτωβρίου του 2007. Ενώ συνεχίζει να συμβαδίζει με τις συνεχόμενα μεταβαλλόμενες απειλές του διαδικτύου, με αποτελεσματική πρόληψη αλλά και αντιμετώπιση αυτών, το ίδιο το πρόγραμμα δεν φαίνεται να υπερέχει στον τομέα antivirus. Στα πλεονεκτήματα του VirusScan plus 2008 συμπεριλαμβάνεται η δυνατότητα σάρωσης περιεχομένου από instant messengers και η αθόρυβη και ανενόχλητη λειτουργία του χωρίς να επηρεάζει την ταχύτητα του συστήματος ακόμα και σε βαριές εφαρμογές και εργασίες. (π.χ το video editing..) Μειονέκτημα της έκδοσης είναι ότι δεν φέρει κάποιες αλλαγές στην εμφάνιση από τις προηγούμενες εκδόσεις και ότι αργεί στο update του -virus library-.
Avast Antivirus 4.7 home dition
Η “free for use” σειρά home edition της τσέχικης εταιρείας ALWIL Software a.s. συνεχίζει σην έκδοση 4.7 αφήνοντας πολύ καλές εντυπώσεις αν σκεφτεί κανείς ότι δίνει “δωρεάν προστασία”. Κάποια από τα θετικά της έκδοσης 4.7 του Avast antivirus είναι ότι είναι διαθέσιμη σε ελληνική γλώσσα, το πρόγραμμα είναι πολύ εύκολο στη χρήση με απλό και κατανοητό interface και έχει μια πλούσια βιβλιοθήκη ιών που αναβαθμίζεται γρήγορα και εύκολα. Το μειονέκτημα της έκδοσης είναι ότι για να μπορέσει να χρησιμοποιηθεί θέλει registration μέσω email και το account ισχύει για ένα χρόνο.
Panda Antivirus 2008
Η εταιρεία Panda δέν έχει τόσο μεγάλη απήχηση στο κοινό με αποτέλεσμα να υστερεί σε review και να βρίσκεται στο τέλος του top5. Από τα βασικά και λίγα πλεονεκτήματα της έκδοσης 2008 που κυκλοφόρησε 1 Αυγούστου 2007 είναι το ενσωματωμένο antispyware utility. Τα μειονεκτήματα είναι περισσότερα των πλεονεκτημάτων για το Panda antivirus 2008, καθώς είναι αρκετά αργό, δεν είναι τόσο αποτελεσματικό στην πρόληψη των απειλών και όπως προαναφέρθηκε δεν έχει απήχηση στο ευρύ κοινό με αποτέλεσμα να μένει τελευταίο στις προτιμήσεις.
[by:nikit]
Comments
Loading…