HOT DOC, η λίστα Lagarde και το ελληνικό Wikileaks…


Άλλη μια ταραχώδης νύχτα, θα συμφωνήσετε, για το ελληνόφωνο twitter! Η σημερινή δημοσιοποίηση της λίστας ονομάτων (Lagarde ή μη) από το HOT DOC του Κώστα Βαξεβάνη είναι η αφορμή για σημαντικές εξελίξεις με προεκτάσεις να έρχονται στα σίγουρα. Πριν λίγες ώρες η Αστυνομία έβγαλε ανακοίνωση σύμφωνα με την οποία υπάρχει εισαγγελική παραγγελία για τον εντοπισμό και τη σύλληψη του εκδότη του περιοδικού για τη δημοσιοποίηση ονομάτων της λίστα Lagarde.

Με το hashtag #freeVaxevanis μπορείτε να δείτε ότι γράφεται. Στο Facebook έχει δημιουργηθεί σελίδα με περισσότερα από 14 χιλιάδες άτομα. Στο twitter καταγράφονται διαφορετικές απόψεις σχετικά με το θέμα το οποίο σίγουρα θα εμπνεύσει αράδες…
Τις τελευταίες εβδομάδες στη χώρα μας επικρατεί μια ατελείωτη λιστολογία και όλα αυτά λίγες μέρες πριν την ψήφιση ιδιαίτερα σκληρών μέτρων που θα πλήξουν εκ νέου τα μικρά και μεσαία εισοδήματα. Ακούμε και διαβάζουμε για Υπουργούς και διοικητές υπηρεσιών. Για λίστες που βρέθηκαν και χάθηκαν, για πειραγμένες ή μη.

Ζούμε στην εποχή που η Πολιτεία έχει παραδώσει αρμοδιότητες σε τρίτους. Η Τρόικανη διοίκηση με τα συμφέροντα των δανειστών και τη τρομοκρατία των μέτρων, η Χρυσή Αυγή με το ακροδεξιό παραλήρημα της καθαρότητας του έθνους, το καταρρέον πολιτικό σύστημα που αγωνιά να κρύψει την ανικανότητα του ασθμαίνοντας πριν τη πτώση και στη μέση η κοινωνία η οποία αδυνατεί να αντιληφθεί και να λειτουργήσει…

Η περίπτωση του HOT DOC και η δημοσιοποίηση της λίστας Lagarde θα μπορούσε να ονομαστεί και ως το ελληνικό Wikileaks. Για όλα φταίει ο αγγελιοφόρος. Η δικαιοσύνη λειτουργεί μεροληπτικά και αποσπασματικά, χαρίζεται στο Τριανταφυλλόπουλο με τη λίστα των πολιτικών, αναζητά το Παστίτσιο, αφήνει χωρίς δίωξη ένα πρώην υπουργό που παραδέχεται πως είχε αλλά έχασε μια λίστα και πολλές άλλες τρανταχτές περιπτώσεις συντεταγμένης βλάβης του δημοσίου συμφέροντος.

Δεν ξέρουμε πράγματι την προέλευση αυτής τη λίστας που βγήκε σήμερα στη δημοσιότητα. Ξέρουμε όμως ότι πολλοί δεν έκαναν τη δουλειά τους για να φτάσει αυτή να κυκλοφορεί έτσι. Ξέρουμε ότι πολλοί είδαν αυτή τη λίστα εκτός από αυτούς που θα έπρεπε ίσως, τη δικαιοσύνη που θα διέταζε την διερεύνηση των ονομάτων από τις οικονομικές αρχές της χώρας. Τη δικαιοσύνη που θα προστάτευε τους σύννομους, θα φορολογούσε όσους δεν βοηθούσαν στη κατανομή των βαρών της κοινωνίας. Θα εξέταζε πολιτικούς, διοικητές οργανισμών, δημοσιογράφους και όσους χειρίστηκαν ή μετείχαν της διαμόρφωσης της κοινής γνώμης και της δημόσιας διοίκησης. Κάπως έτσι θα λειτουργούσε μια συντεταγμένη κοινωνία…

Επιβαρύνει τη συνείδηση μας το φακέλωμα ανθρώπων, η κατηγοριοποίηση σε λίστες και η έκθεση τους χωρίς δικαίωμα υπεράσπισης της αθωότητας- νομιμότητας τους. Το ίδιο δικαίωμα που πρέπει να ανήκει σε όλους. Πρώτα απ’όλα για τον εμπαιγμό της λίστας πρέπει να διωχθούν οι πολιτικά υπεύθυνοι. Η δημοσιοποίηση της λίστας Βαξεβάνη είναι μια πολιτική πράξη.

4 thoughts on “HOT DOC, η λίστα Lagarde και το ελληνικό Wikileaks…”

      1. Sorry! Είδα μια δημοσίευση στο facebook και μπερδεύτηκα, νόμιζα ανέβηκε την ώρα που σχολίασα!

        Οι φαν είναι 45 χιλιάδες! Καλό βράδυ!

  1. Σήμερα γιορτάσαμε πανηγυρικά την πτώση του φασισμού,αλλά φασισμό έχουμε!Εκτός αν την-απαράδεκτη-φίμωση της αλήθειας την λένε διαφορετικά..Για να μην αναφέρω τα μμε που σήμερα θυμήθηκαν να φέρουν στη δημοσιότητα την υπόθεση Βαξεβάνη..
    Υγ:Η σελίδα στο φέισμπουκ σήμερα έχει πάνω από 45.000 άτομα..

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *