Ημερίδα Labs OpenGov

Την Τετάρτη 24 Φεβρουαρίου θα πραγματοποιηθεί ημερίδα του Labs@OpenGov με θέμα, “Ανασχεδιάζουμε τις κρατικές Ηλεκτρονικές Υπηρεσίες” στο Εθνικό Ίδρυμα Ερευνών – αμφιθέατρο “Λεωνίδας Ζέρβας”, Βασιλέως Κωνσταντίνου 48 (χάρτης). Στην ημερίδα θα παρουσιαστούν οι 10 προτάσεις που επιλέχθηκαν από τους χρήστες του Labs.OpenGov και θα παρουσιαστούν με στόχο μια ρεαλιστική προσπάθεια υλοποίησης αυτών ή και ένταξης τους στους επερχόμενους προγραμματισμούς των “Κρατικών Υπηρεσιών Πληροφορικής”.

Στους ομιλητές βλέπω τον Γιάννη Πανάρετο, Υφυπουργό Παιδείας και Υπεύθυνο για θέματα Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης, τον Στέφανο Γκρίτζαλη, Ειδικός Γραμματέα Διοικητικής Μεταρρύθμισης, του Υπουργείο Εσωτερικών, τον Διομήδη Σπινέλη, Γενικό Γραμματέα Πληροφοριακών Συστημάτων του Υπουργείο Οικονομικών και των Αντώνη Μαρκόπουλο, Ειδικό Γραμματέα Ψηφιακού Σχεδιασμού του Υπουργείου Οικονομίας.

Ενδιαφέρον έχει να δούμε τις πρώτες εντυπώσεις, τα δύσκολα σημεία, τα λάθη και τις καλές πρακτικές από την προσπάθεια που έχει γίνει μέχρι τώρα στο OpenGov από τους ίδιους τους ανθρώπους που το τρέχουν, τους εθελοντές που έκαναν την πρόταση τους και συμμετείχαν στην αξιολόγηση της πρώτης φάσης προτάσεων που ολοκληρώθηκε τον Ιανουάριο. Θα ήθελα επίσης να δω και τους σχεδιασμούς για την επόμενη φάση πρωτοβουλιών.

Ώρα προσέλευσης: 13:00. Αναλυτικό Πρόγραμμα

Author: Poulopoulos Ioannis

Web professional, blogger, new-come-podcaster & social media enthusiast! Interested in politics, diplomacy & networking.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *