Το Mininova αφαιρεί εκατομμύρια torrents από τον tracker!

Μετά το αποτέλεσμα της δίκης του MininovaBREIN σε τοπικό ολλανδικό δικαστήριο και την καταδικαστική απόφαση οι ιδρυτές του site αναγκάζονται να αφαιρέσουν όλα τα copyrighted torrents από τον tracker διαφορετικά θα έπρεπε να καταβάλουν περί τα 5 εκατ. $! Επειδή δεν ήταν δυνατό να ελεγχθεί εξαρχής όλο το περιεχόμενο αποφασίστηκε η διαγραφή όλων των αρχείων πέρα αυτών που είχαν ανεβάσει οι ίδιοι οι editors του MN και πιστοποιημένοι χρήστες.

Μιλάμε για ένα τεράστιο αριθμό torrents καθώς και uploaders που δεν συγκρίνονται με καμιά άλλη αντίστοιχη προσπάθεια εκεί έξω. Το MiniNova είχε τραβήξει την προσοχή μεγάλων copyright Holders οι οποίοι δεν έβλεπαν με καθόλου καλό μάτι την όλη αυτή δραστηριότητα.

Σίγουρα υπάρχουν ακόμα πολλές επιλογές για την διακίνηση αρχείων και το MN δεν πρόκειται για το τέλος του διαδρόμου για την αντίδραση των “πειρατών” που θεωρούν απαράδεκτη την υψηλή κερδοφορία που στήνεται γύρω από τα πνευματικά δικαιώματα των καναλιών διανομής περιεχομένου.

(via)

Author: Poulopoulos Ioannis

Web professional, blogger, new-come-podcaster & social media enthusiast! Interested in politics, diplomacy & networking.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *