Η Nokia εισερχεται στην αγορα των Netbooks!

Πέρασαν περί τα 18 χρόνια από την τελευταία φορά που ασχολήθηκε η Nokia με τα pc, το 1991 αποφάσισε να αλλάξει την στρατηγική της προσεγγίζοντας τον χώρο των Mobile phones που την καθιέρωσαν και γιγάντωσαν το ίχνος της!

Αυτή την φορά αποφασίζει να επεκτείνει τις δραστηριότητες της στην νέα αλλά ήδη overcrowded αγορά των Netbooks! Μπορούμε να πούμε πως η συγκεκριμένη μπορεί να αντέξει και άλλους παίκτες αρκεί να έχουν κάτι νέο να προτείνουν! Πολλές εταιρείες “χώθηκαν” μετά την πρωτιά της Asus με το EEE pc το 2007 μεταξύ των οποίων οι HP, Dell, Acer αλλά και τρίτοι κατασκευαστές και συναρμολογητές.

Τι νέο θα φέρει η Nokia; Μεγαλύτερη διάρκεια μπαταρίας, καλύτερη επαφή με την Online πραγματικότητα αλλά και features που ίσως φέρουν ακόμα πιο κοντά τον Mobile Κόσμο… Στο design διαθέτει επίσης αρκετές κορώνες!  Οφείλουμε λοιπόν να σεβαστούμε την πρωτοβουλία και να δώσουμε χώρο σ’αυτή την επιλογή του γίγαντα που είδε τις οικονομικές ωφέλειες του να συρρικνώνονται!

Υπάρχουν όμως αρκετοί που πιστεύουν πως η επιλογή για άνοιγμα αυτής της νέας στρατηγικής μονάδας να είναι μοιραία για το μέλλον του Φιλανδού. Ο υπεύθυνος της μονάδας των Τηλεφώνων, Kai Oistamo, δήλωσε πως γνωρίζει τις ιδιαιτερότητες της αγοράς και τα περιθώρια κέρδους σ’αυτή…

“We are fully aware what has the margin level been in the PC world. We have gone into this with our eyes wide open,”

Ένα ακόμη σημείο άξιο λόγου είναι η χρήση λειτουργικού συστήματος από την Microsoft και μάλιστα τα επερχόμενα Windows 7! Ναι καλά ακούσατε, δεν πρόκειται για κάποια ειδική διανομή Linux, ούτε μια Symbian εκδοχή. Ο καθένας στο είδος του δηλαδή! Για να μπορέσεις να πιάσεις μερίδιο στην αγορά των Netbook δεν έχεις παρά να πας με τον Leader της αγοράς στην προκειμένη περίπτωση και ειδικά όταν μπορείς να συνεργαστείς σε πολλά επίπεδα!

(via, photo)

Author: Poulopoulos Ioannis

Web professional, blogger, new-come-podcaster & social media enthusiast! Interested in politics, diplomacy & networking.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *