Ο Richard Stallman στην Ελλάδα!

Μια μορφή του Ελεύθερου Λογισμικού και υπέρμαχος των Ψηφιακών Ελευθεριών, ο εκκεντρικός Richard Stallman θα επισκεφτεί την Ελλάδα για 2 “παρεμβάσεις” του στην Αθήνα και την Θεσσαλονίκη στα πλαίσια του festival της εφημερίδας Βαβυλωνία, το γνωστό και ως BFEST. Ο Richard είναι ο πατέρας του Gnu πίσω στο 1983 και ιδρυτής του Free Software Foundation μερικά χρόνια αργότερα!

Ο ακούραστος “επαναστάτης” RMS, συνεχίζει την δράση του και στις μέρες μας προωθώντας το ελεύθερο λογισμικό με κάθε τρόπο παλεύοντας ταυτόχρονα για τα ψηφιακά δικαιώματα και ελευθερίες των χρηστών που βρίσκονται στο επίκεντρο περισσότερο από ποτέ άλλοτε!

Οι ομιλίες του με θέμα “η Πνευματική Ιδιοκτησία κατά της Κοινότητας” θα πραγματοποιηθούν στις 28/05 στην Αθήνα στην Ανώτατη Σχολή Καλών Τεχνών 18:00 – 21:00. Στην Θεσσαλονίκη η θεματική έχει τίτλο “Το Ελεύθερο Λογισμικό στην ηθική και στην πράξη”, Τρίτη 01/06 στις 18:00 στο Μουσείο Τεχνολογίας Noesis.

(photo via)

Author: Poulopoulos Ioannis

Web professional, blogger, new-come-podcaster & social media enthusiast! Interested in politics, diplomacy & networking.

4 thoughts on “Ο Richard Stallman στην Ελλάδα!”

  1. Τον είδα πριν 3 βδομαδες στo WordCamp 2010 στο San Francisco και είναι πολύ εκκεντρικός. Έβγαλε τα παπουτσια του στην σκηνή, ντύθηκε άγιος και έκλεισε με δημοπρασία ενός βιβλίου του FSF. Το βιβλίο πουλήθηκε $250 (ενώ η αρχική ήταν $45)
    Πλάκα έχει αλλά τα λέει καλά..

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *