Updated: STARTup Live Athens #1, 4-6 Νοεμβρίου

Σε περίπου ένα μήνα και κάτι και συγκεκριμένα στις 4-6 Νοεμβρίου το πρώτο ΠΣΚ του μήνα θα πραγματοποιηθεί το STARTup Live Athens #1. Για όσους δεν κατάλαβαν από τα λιγοστά λεκτικά του τίτλου, πρόκειται για μια μάζωξη που στόχο έχει την δημιουργία startups από το μηδέν! Υπάρχει ήδη κόσμος μυημένος στο Αθηναϊκό κοινό τα τελευταία χρόνια από εκδηλώσεις όπως το Athens Startup Weekend κ.α.

Η διαδικασία έχει ως εξής, δηλώνετε συμμετοχή, συγκεντρώνεστε την πρώτη μέρα στην Ελληνοαμερικανική Ένωση που κάνει host το event, γίνονται τα πρώτα pitches με τις αρχικές ιδέες και σχηματοποιούνται οι ομάδες που θα δουλέψουν τα project. Ακολουθεί ένα διήμερο με ένταση και ωραίες στιγμές. Πολύ κώδικας, design, business plans, εξάσκηση στη παρουσίαση της τελευταίας μέρας και πολλά ακόμα που περιλαμβάνουν συμβούλευση από mentors και άλλες startups. Φυσικά στο χώρο θα υπάρχουν και business angels και VC που “μπορεί να αγκαλιάσουν” την ιδέα σας… Οι τελικές παρουσιάσεις θα γίνουν ενόποιον 150 ανθρώπων σε μόλις 90 δευτερόλεπτα διαθέσιμο χρόνο!

Για όλα τα παραπάνω κάνετε απλά ένα register και δηλώνετε την ειδικότητα σας business, designer, developer κλπ. Το κόστος συμμετοχής είναι 15 ευρώ (με φπα). Είναι μια καλή ευκαιρία να βγουν στον αέρα ιδέες και ταλέντα που μπορούν να βοηθήσουν σ’αυτή την δύσκολη συγκυρία για την χώρα μας που σίγουρα δεν θα κρατήσει λίγο και μας έχει ήδη στιγματίσει να αλλάξουμε! Για όσους συμμετέχουν είναι μια εξαιρετική εμπειρία, είναι μια παιδευτική διαδικασία από μόνη της!

update 25/09: Μετά από επικοινωνία με την Kostantina Zoehrer και κάποιες διευκρινήσεις που μου έδωσε στα διαδικαστικά του event (σχόλια της και παρακάτω). Το STARTup Live Athens #1 επιδιώκει να φέρει κάποια addons στην όλη διαδικασία των startup event όπως τα ξέραμε ως τώρα. Μεγαλύτερη βαρύτητα στην “εκπαίδευση” των συμμετεχόντων για το πως θα πρέπει να σταθούν και να διεκδικήσουν με αξιώσεις την προσοχή κάποιας επενδυτικής πλατφόρμας που θα βρίσκεται εκεί αλλά και πέρα από τα στενά όρια της διοργάνωσης. Το Pitching training έχει την τιμητική του όπως και το mentoring σε όλη την διαδικασία. Στα του κόστους τώρα, τα χρήματα πάνε για την κάλυψη μέρους των εξόδων του τριημέρου της διοργάνωσης τα οποία είναι και σημαντικά.

Author: Poulopoulos Ioannis

Web professional, blogger, new-come-podcaster & social media enthusiast! Interested in politics, diplomacy & networking.

4 thoughts on “Updated: STARTup Live Athens #1, 4-6 Νοεμβρίου”

  1. 15 ευρώ συμμετοχή; Οι άλλοι που έκαναν το startup weekend δωρεάν ήταν κορόιδα κι αυτοί εδώ είναι οι έξυπνοι; Αυτά τα events είμαστε εμείς, η συμμετοχή μας. Αντί να μας παρακαλάνε, θέλουν να πληρώσουμε; και μάλιστα τέτοιες εποχές; Άντε γεια ρε!!!

    1. Για να είμαι ειλικρινής δεν γνωρίζω την χρήση αυτών των χρημάτων. Υποθέτω ίσως πως θα είναι για την κάλυψη κάποιων δαπανών από το κόστος του τριήμερου. Μπορείς να απευθυνθείς για περισσότερο info…

      Το event σε κάθε περίπτωση μετράει! Οι εμπειρίες είναι σημαντικές ειδικά αν υπάρχουν ιδέες που μπορούν να τρέξουν…

  2. H Microsoft που διοργανώνει το Startup Weekend, που διοργανώνεται στην Ελλάδα από εταιρία, είναι διαφορετικό event από το Startup Live, που διοργανώνεται αφειλοκερδώς από εθελοντές. Αν υπολογίσεις τα έσοδα από 150 άτομα, δεν φτάνεις ούτε την πληρωμή τεχνικού εξοπλισμού, ούτε γευμάτων τριών ημερών, ούτε των μεντόρων που έρχονται. Αν μπορεί κάποιος να το κάνει, πολύ ευχαρίστως να αναλάβει.

  3. Επίσης, η διαδικασία δεν είναι όπως περιγράφεται στο ποστ. Παρακαλώ να ενημερώνεστε από το site μας για την ροή της προετοιμασίας. Δηλώνετε συμμετοχή και περίπου 10 μέρες πριν το event σας καλούμε σε ειδικό pitch training ώστε να οι παρουσίαση σας να είναι στα 90 δευτερόλεπτα, γιατί την πρώτη μέρα του event θα πρέπει να παρουσιάσετε σε αυτό το χρονικό διάστημα. Επίσης δεν είμαστε αμειγώς τεχνολογική διοργάνωση.
    Ευχαριστώ! http://www.starteurope.at/event/startup-live-athens-1/

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *