Κολλημενοι στο πλανητη Google!

Είμαστε κολλημένοι στον πλανήτη Google! Το σφάλμα που συνέβη μια από τις προηγούμενες μέρες διεύρυνε τον προβληματισμό σχετικά το Cloud effect γενικότερα, αλλά και ειδικότερα στο κατά πόσο είμαστε ευάλωτοι όταν ακουμπάμε την ψηφιακή μας ζωή στα χέρια του Googleplex και του εκάστοτε γίγαντα της πληροφορικής!

Το migration του feedburner κάτω από την σκέπη του google.com έφερε και άλλα προβλήματα στους μεγάλους εκδότες περιεχομένου αφού μηδένισε τους  αντίστοιχους counters της υπηρεσίας κάνοντας πολλούς να επιστρέψουν στο γνωστό και λιτό icon που απλά υποδεικνύει την ύπαρξη του και μόνο!

Πολλοί σκέφτονται την προέκταση που θα είχε στην ψηφιακή μας ζωή το κλείσιμο, η βλάβη μεγάλων και αναγκαίων υπηρεσιών που τις έχουμε συνδέσει με την καθημερινότητα μας στο διαδίκτυο, την εργασία μας στον ίδιο χώρο ή ακόμα και την διασκέδαση μας! Καλά το τελευταίο δικαιολογείται και μπορούμε να το αντικαταστήσουμε με άλλου τύπου αγαθά όπως μάθαμε και στις αρχές οικονομικής θεωρίας (κινηματογράφος ή θέατρο)!

Χωρίς να θέλω να γίνω δραματικός αφού θα μου πείτε πως αν υπάρξει κάποιο error θα είναι μεμονωμένο και θα διορθωθεί… Συμφωνώ, αλλά δεν μπορώ να αισθάνομαι πως δεν μπορώ να διασφαλίσω το περιεχόμενο μου, την δουλειά μου, το κέφι μου στην τελική...

Για να απαντήσω στον ίδιο τον εαυτό μου, αυτά δεν μπορώ να τα εξασφαλίσω στον ρευστό κόσμο που ζούμε, αυτό που θέλω να πω είναι πως χρειάζομαι το δικαίωμα της επιλογής! Διαβάζω τις τελευταίες μέρες διατυπώσεις επί διατυπώσεων και καταλήγω… Είτε τεμπελιάσαμε όλοι μαζί, είτε παράγει και καινοτομεί μονάχα το Google, είτε ο κόσμος είναι τόσο μικρός που χωράει μονάχα ένα παίχτη!

Author: Poulopoulos Ioannis

Web professional, blogger, new-come-podcaster & social media enthusiast! Interested in politics, diplomacy & networking.

One thought on “Κολλημενοι στο πλανητη Google!”

  1. Έστω και καθηστερημένα φίλε γιάννη με καλύπτεις απόλυτα.

    Ένα ΄χω να προσθέσω… είμαι φανατικός οπαδός του Google και του τρόπου με τον οποίο αντιλαμβάνονται τα πράγατα και την τεχνολογία, με παραδειγματα τα android, wave, opendns και πάρα πολλά άλλα 😉 Βέβαια είμαι πάντα σκεπτικός όσο αφορά την ασφάλεια και των όσων μπορεί να κρύβονται πίσω από αυτό το συνολικό σημάζεμα υπηρεσιών και προσωπικών πληροφοριών.

    Και αυτό που λέω πάντα σε τέτοιες περιπτώσεις: “Ο χρόνος θα δείξει!”.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *