Το παράδειγμα της ΔΕΗ, Συνέδριο ΕΛΛΑΚ 2010.

Είχα την τύχη προχθες να παρευρεθώ στην πρώτη μέρα του Συνεδρίου ΕΛΛΑΚ (14/05) και να ακούσω/δω αρκετά ενδιαφέροντα για την εξέλιξη του Ανοιχτού Λογισμικού. Μια από τις παρουσιάσεις σχετικά με την χρήση προϊόντων ΕΛΛΑΚ ήταν αυτή του Διευθυντή Πληροφορικής της ΔΕΗ, κο Αραβαντινό, στο τελευταίο session της πρώτης μέρας που μπορώ να πω πως με εξέπληξε θετικά!

Η ΔΕΗ είναι μια από τις ελληνικές εταιρείες που πειραματικά αρχικά και με καθαρά εσωτερικά διοικητικά κίνητρα του τομέα Πληροφορικής κατάφερε να δοκιμάσει και να καταλήξει στην χρήση ανοιχτού λογισμικού. Παρά το “συντηρητικό” προφίλ της εταιρείας όπως αναφέρθηκε και με τον μέσο όρο τον εργαζόμενων να είναι στα 48 έτη κατάφεραν να εισάγουν σε όλο το φάσμα της εταιρείας μονάδες Η/Υ που τρέχουν Ubuntu Linux, Open Office, Mozilla Firefox, Evolution κ.α . Το ίδιο έγινε και για τα server machines με RedHat.

Ο διευθυντής ανέφερε πως το κόστος που εξοικονομήθηκε  αφορά τις άδειες του λογισμικού σε περί 3.500-5000 μηχανήματα, και το κόστος υποστήριξης τους. Το τμήμα πληροφορικής είναι επίσης έτοιμο να δεχτεί εταιρείες που ασχολούνται με το ανοιχτό λογισμικού για την συζήτηση λύσεων που μπορεί να υιοθετήσει η εταιρεία. Ο κος Αραβαντινός ανέφερε μάλιστα πως μέχρι τώρα καμιά επιχείρηση που υποστηρίζει open source λύσεις δεν έχει περάσει μέχρι τώρα από τα γραφεία της ΔΕΗ!

#1ooo posts από το zero.gr! Σας ευχαριστούμε για την υποστήριξη!

Author: Poulopoulos Ioannis

Web professional, blogger, new-come-podcaster & social media enthusiast! Interested in politics, diplomacy & networking.

3 thoughts on “Το παράδειγμα της ΔΕΗ, Συνέδριο ΕΛΛΑΚ 2010.”

  1. Ακόμη και με λογισμικό ανοιχτού κώδικα, μπορούν κάλλιστα να με χαρατσώνουν για να επιδοτήσουν τους πάμπλουτους τελωνειακούς.

    Και γιαυτό, δεν έχω διάθεση να ακούσω οτιδήποτε θετικό για μια εταιρεία που έχει τόσο αντικοινωνική συμπεριφορά που εξοργίζει με το χειρότερο τρόπο…

  2. Νίκο σίγουρα! Δεν το συζητάω από την πλευτά της πολιτικής της ΔΕΗ καθαρά και μόνο στην λογική της υιοθέτησης ΕΛΛΑΚ. Βέβαια όταν μπαίνει και το κομμάτι που αφορά την δημόσια/κοινωνική οπτική έχεις ένα δίκαιο!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *