Wind DATA Card…[η ιστορια!]

the packet!

Αποφάσισα να αποκτήσω internet στο σπίτι μου…! (Δεν πρόκειται για ιστορική ανασκόπηση των μέσων της προηγούμενης δεκαετίας).

Να αναφέρω τα ειδικά χαρακτηριστικά της περίπτωσης μου!

1.Δεν υπάρχει τηλεφωνική γραμμή στο σπίτι! Αυτό συμβαίνει για λόγους χρήσης αλλά και λόγο ύπαρξης ακόμα 2 γραμμών ΟΤΕ (μαγαζί, εξοχικό).

2. Δουλεύω σε εταιρεία πληροφορικής με σχετικό αντικείμενο δράσης το Internet (περνάω πολλές ώρες την ημέρα on screen)

η pcmcia της WIND!

Ήθελα μια λύση εύκολη χωρίς ανάγκη δικτύωσης αλλά και το μπλέξιμο ενδιάμεσων μέχρι τελικά να μπει ο νέος αριθμός και ο πάροχος internet. Μετά από σχετική έρευνα αποφάσισα να στραφώ στο δίκτυο της WIND αφού ήταν η μόνη που είχε πακέτο όγκου 30gb/μήνα (unlimited) σε σχετικά καλή πάγια μηνιαία τιμή 49€.

Αφού ήρθε το πακέτο σύνδεσης στα χέρια μου ακολούθησα τις φαινομενικά απλές διαδικασίες και εδώ ξεκίνησε μια σειρά από προβλήματα! Καθόλου κάλυψη 2G/3G δικτύου στην περιοχή μου! Μάλλον το σπίτι μου βρίσκεται σε ‘μαύρη τρύπα’!

Μετά από μερικές πατέντες και από παράλληλη κλήση από τα connection manager της Wind (εφαρμογή διασύνδεσης εξελληνισμένη) & της μητρικής κατασκευάστριας εταιρείας της pcmcia κάρτας ΗUAWEI 3G Data Card Manager κατάφερα να πίασω 1/5 σήμα στο 2G δίκτυο της εταιρείας δηλαδή ταχύτητες < 10kbps/s.

παράλληλη χρήση εκτός manual!

Μετά απ’αυτό αποφάσισα να ενισχύσω το σήμα της κεραίας που παρεχόταν μαζί στο πακέτο διασύνδεσης! Χρησιμοποίησα ένα καλώδιο για το οποίο κόλλησα στην άκρη της κεραίας για να καταφέρω σχετικά καλύτερες ταχύτητες!

Η εταιρεία ισχυρίζεται ότι παρέχεται κάλυψη 98% στην περιοχή μου…Δυστυχώς ανήκω στο υπόλοιπο 2%, το μέγιστο σήμα που κατάφερα να πίασω (για μερικά δευτερόλεπτα) ήταν 289Kbps από τότε παίζω μεταξύ pstn και μιας καλής isdn σύνδεσης!

Θα δοκιμάσω την Data Card της Wind και σε άλλες περιοχές ευχόμενος καλύτερα αποτελέσματα!

Η γενική εικόνα των παρεχόμενων υπηρεσιών στην χώρα μας σχετικά με το κόστος/απόδοση είναι κατά πολύ κάτω του μετρίου! Σε μια χώρα με μεγάλη διείσδυση των κινητών συσκευών η κατάσταση του 3G δικτύου και λοιπών εξελιγμένων δικτύων παραμένει πρωτόγονη!

Εγώ θα συνεχίσω τις προσπάθειες και τις πατέντες για την ώρα… ή θα επιστρέψω στα ‘σίγουρα;’ χάλκινα καλώδια του ΟΤΕ και στις υποσχέσεις για γρήγορo και φθηνό internet!

Author: Poulopoulos Ioannis

Web professional, blogger, new-come-podcaster & social media enthusiast! Interested in politics, diplomacy & networking.

3 thoughts on “Wind DATA Card…[η ιστορια!]”

 1. Ενδιαφέρουσα εμπειρία που με σώζει απο περιπέτειες Istor αν και κάθε περιοχή είναι διαφορετική.

  Πάντως το 3G είναι σπάνιο έτσι και αλλιώς και η νέα υπηρεσία που αντικαθιστά το 3G (αντι του σταθερού ADSL) υπαρκτή μόνο στα χαρτιά… διαφημιστικά της Wind..

  Δυο φίλοi κάνανε το λάθος να εμπιστευτούν την Vodafone για πακέτο σταθερού, και Ιντερνετ μαζί με το Κινητό…

  Έχουν χάσει τα μαλλιά τους…

  Τέτοια απάτη απο τις εταιρίες τηλεπικοινωνιών δεν έχει το αντίστοιχό της…

  Όσον αφορά όλους εκείνους που βάλανε τα δίκτυα οπτικής ίνας και ρημάξανε όλους τους δρόμους αν είδες εφαρμογή σε παρακαλώ ενημέρωσέ με διοτι εγώ δεν είδα…

  Συμφωνούμε για την κατάντια της Αθήνας… αν και διαφέρουμε πολυ ηλικιακά…

  Καλό το bog του Ανδρουλάκη για επικοινωνία σε πολυ σοβαρά θέματα…

  Μόνο όταν αποφασίζει να λύσει το θέμα της παραβατικότητας στα βουνά της Κρήτης σαν μοναχικός καβαλάρης με βγάζει απο τα ρούχα μου…

  Τον θέλουμε ζωντανό για να μάχεστε και οχι να τρωει σφαίρες απο Καλάσνικοφ… είναι δύσπεπτες οι άτιμες… και σου αλλάζουν τις συνήθειες δουλειάς… για να είμαι ειλικρινής δεν εχω ρωτήσει τον Άγιο Πέτρο αν έχουν γρήγορο Ιντερνετ στα δικά του μέρη… φάση

  Καλή δουλειά με δημιουργικό πνεύμα, καθαρό απο ανούσιους πολιτικαντισμούς… Θα συμφωνήσεις ίσως μαζί μου οτι τελευταία όλοι οι αριστεροί γίνανε οικολόγοι αλλά το θέλουν και το τσιγαριλίκι τους ή τα αρνίσια παϊδάκια τους… όπως οι Κερκυραίοι που ήτανε κομμουνιστάδες αλλα τον θέλανε τον βασιλιά τους…

  Νάσαι καλά…

  Παναγιώτης Μπαζιωτόπουλος
  http://www.bazioto.blogspot.com

 2. @panagioti: ναι έχεις δίκιο είναι αρκετά πίσω τα πράγματα και λείπει και η νοοτροπία! Πληρώνουμε κάτι ακριβά και δεν υπάρχει αντικειμενική συσχέτιση με ανάλογη παρεχόμενη υπηρεσία!

  Πιστεύω ότι έχει γίνει σχετική βελτίωση του internet στην Ελλάδα…δεν θέλω να είμαστε σε όλα αρνητικοί!

  αλλά…

 3. Σχετικά με τον Μίμη, εγώ τον εκτιμώ ιδιαίτερα! Ο τόπος χρειάζεται μια ιδεολογική-πολιτική-φιλοσοφική προσέγγιση ! Ξεχάσαμε να σκεφτόμαστε, καταντήσαμε χειροκροτητές και συνηθίσαμε τον λαϊκισμό και τα μεγάλα λόγια!

  Γιατί πρέπει ένας ‘αριστερός’ να μείνει στην απραξία της διαμαρτυρίας; Εγώ προσωπικά προτιμώ την κυβερνώσα αριστερά γιατί προτιμώ την δοκιμή στην πράξη κάθε ρεύματος και κάθε σκέψης!

  “Γιατί προκαλούν φόβο και θαυμασμό πράγματα που βρίσκονται μακρυά και δεν δίνουν την δυνατότητα σε κανένα να δοκιμάσει στην πράξη την φήμη τους”.

  Ανοίξαμε άλλο ωραίο θέμα τώρα…
  🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *