Πρασινο Data Center και απο το Yahoo!

Σε συνέχεια της αναφοράς μας για τα data centers, μετά από τα δύο αναμενόμενα της Microsoft, δεν θα μπορούσαμε να παραλείψουμε την πραγματική “energy efficient” πρόταση του Yahoo! σχετικά με το νέο σχεδιαζόμενο συγκρότημα που ετοιμάζεται να στήσει η εταιρεία! Το εξαιρετικά διαφορετικό της υπόθεσης είναι ότι θα ηλεκτροδοτείται από ενέργεια που παράγεται από τους καταρράκτες του Νιαγάρα!

Το όλο project ονομάζεται “Yahoo! Computing Coop” και θα ψύχει τους servers σε ποσοστό 100% από το μικροκλίμα της περιοχής του Buffalo όπου και θα στηθεί!

Μεγάλη συζήτηση φαίνεται πως έχει στηθεί στις ΗΠΑ τελευταία αφού επικρατεί μια μανία με τα οικολογικά θέματα! Η μια εταιρεία προσπαθεί να ανταγωνιστεί την άλλη με κάθε τρόπο! Πράσινα sites, πράσινα happening, πράσινα data centers, πράσινες αναζητήσεις & πράσινες επενδύσεις από την διακυβέρνηση Obama και μια νέα πραγματικότητα που ελπίζουμε να έχει και αποτελέσματα!

Χαιρετίζουμε το πράσινο Yahoo!

(via & via , photo)

Author: Poulopoulos Ioannis

Web professional, blogger, new-come-podcaster & social media enthusiast! Interested in politics, diplomacy & networking.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *